Ammattitaitoinen linjanhoitaja - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Ammattitaitoinen linjanhoitaja

Ammattitaitoinen linjanhoitaja

Just meni lavaaja sekaisin. Pitää selvitellä. Haastattelu alkaa lupaavasti, sillä pääsen heti todistamaan, että koneiden kanssa työskennellessä mitä vaan voi sattua ja silloin ei auta kuin etsiä kärsivällisesti vikaa. Linjanhoitaja Mika Kotiranta kiipeilee tottuneen näköisesti portaille katsomaan lavaajaa yläilmoista, käy painelemassa ohjauskeskuksen punaisia ja vihreitä nappeja ja siirtää muutaman kuivikesäkin käsin lavan päälle. Näkee selvästi, että melkein 28 vuoden mittainen työura Biolanilla on tuonut kokemusta yhden jos toisenkin ongelman selvittelystä. Täällä tehtaalla syntyvät Biolanin multa- ja lannoitesäkit, ja herättää kunnioitusta, millainen määrä ammattitaitoa tuotannon pyörittämiseen tarvitaan. Hetken päästä lavaaja käy taas normaalisti ja istahdamme taukotilan pöydän ääreen. Mika kertoo harrastavansa vapaa-ajallaan liikuntaa, kuten pyöräilyä ja hiihtoa, ja kuulemma kotityötkin mieheltä sujuvat.

Millainen on normaali työpäiväsi?

Olen nyt lomatuurausten takia 3-linjalla, mutta normaalisti teen töitä pullo- ja pakkilinjalla, jossa pullotetaan nestelannoitteita ja täytetään lannoitepakkeja. Pakkilinjaa olen hoitanut päätoimisesti nyt suunnilleen vuoden verran. Kaikenlaisia töitä on tullut tehtyä, vain kuivaamon hoitajana en ole toiminut täällä tehtaan puolella. Tehtaan alkuaikoina työt olivat kovin erilaisia, silloin lavatkin tehtiin käsin ja linjalla oli aina yksi mies seisomassa linjan päässä nostelemassa pusseja lavalle. Nyt taas koneet tekevät työt. Työympäristö on tuotteista johtuen pölyinen ja se vaikuttaa myös koneiden toimintaan. Töitä tehdään pääsääntöisesti kolmessa vuorossa, mutta pakkilinjalla on saanut olla aamuvuorossa, mikä on hyvä juttu.

Hauskin työpäiväsi tai muistosi Biolanilla?

Siitä päivästä on aikaa jo yli 10 vuotta, Biolanilla valmistettiin niihin aikoihin muiden tuotteiden ohella koivun tuohesta sytykkeitä. Koko tehtaan tuotanto pysäytettiin yhtäkkiä, sillä oli tullut tilaus sytykkeistä, ja niitä tarvittiin nopeasti valtava määrä. Niin sitten lähdimme kaikki tuotannon pojat lapioimaan tuohia säkkeihin, keväinen aamuaurinko paistoi kauniisti aamuviiden aikaan kentällä lapioidessamme. Sitten huomattiinkin, että tilaus ei ollutkaan 80 lavaa, vaan 8 lavaa. Ehdimme vuorokaudessa lapioida lähes koko vuoden tarpeen säkkeihin, joten niitä ei tarvinnut ihan heti ruveta säkittämään lisää!

Vinkkisi työssäjaksamiseen?

Työntekijätyytyväisyyteen tulisi panostaa, se on aivan yhtä tärkeää kuin asiakastyytyväisyyskin. Palkkakin tietysti vaikuttaa työssäjaksamiseen. Meillä on myös suurin osa porukkaa ollut yli 20 vuotta talossa, joten monennäköistä on nähty ja koettu yhdessä.

Kenet haluaisit seuraavaksi esittelyyn?

Haastetaan henkilöstöjohtaja Sari Valonen, hän voisi kertoa työhyvinvoinnista ja työssäviihtymisen tärkeydestä yrityksessä.

Biolanin linjanhoitaja Mika Kotiranta multasäkkien vieressä
Mikalla on melkein 28 vuoden mittainen työura Biolanilla.