Auringosta ilmaista energiaa - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Auringosta ilmaista energiaa

Auringosta ilmaista energiaa

Auringon säteilyn synnyttämä energia on jatkuvasti uusiutuva luonnonvara, joka on puhdasta ja turvallista. Aurinkoenergian hyödyntäminen on ympäristöteko, joka vähentää luonnon hiilidioksidikuormaa ja lisää energiaomavaraisuutta.

Auringosta ilmaista energiaa

Auringon säteilyn synnyttämä energia on jatkuvasti uusiutuva luonnonvara, joka on puhdasta ja turvallista. Aurinkoenergian hyödyntäminen on ympäristöteko, joka vähentää luonnon hiilidioksidikuormaa ja lisää energiaomavaraisuutta.

Biolanin teettämän tutkimuksen mukaan* suomalaisten pientaloasujien kiinnostus aurinkoenergiaa kohtaan on suurta. Vastaajista yli puolet on kiinnostunut aurinkoenergian käytöstä. Aurinkoenergia soveltuu käyttöveden lämmittämiseen, sähköenergian tuottamiseen ja ilman kuivaamiseen.

Aurinkoenergiaa on pidetty kesämökkien energialähteenä, mutta se soveltuu loistavasti myös vakituiselle asunnolle. Aurinkoenergiasta on suurin hyöty siellä missä energiaa kuluu eniten.

Suomessa käyttövesi lämpiää auringolla 8 kuukautta vuodesta

Lämpimän käyttöveden osuus huoneiston energiankulutuksesta on suuri, sillä vuosittaisesta lämmitysenergiasta liki kolmannes kuluu lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Suomessa käyttövesi voidaan lämmittää aurinkolämpökeräimillä maaliskuun alusta lokakuun loppuun. Aurinkolämpökeräimillä voidaankin tuottaa jopa 60 prosenttia lämpimän käyttöveden energiamäärästä.
Aurinkolämpökeräimillä säteily muutetaan lämmöksi ja varastoidaan veteen. Aurinkolämpökeräimen pariksi tarvitaan jokin rinnakkainen energiamuoto, esimerkiksi sähkö. Silloin, kun aurinko ei paista, lämmitetään sähköllä.

Aurinkolämpökeräimet soveltuvat hyvin myös esimerkiksi vanhan öljylämmityksen rinnalle päivittämään lämmitysjärjestelmä ympäristöystävällisemmäksi ja käyttökustannuksiltaan edullisemmaksi.

Oikein suunniteltu ja asennettu keräinjärjestelmä tuottaa hyvin ja toimii kymmeniä vuosia vähäisellä huollolla.

Aurinkosähkö lisää asuinmukavuutta

Kuluttajatutkimuksen mukaan aurinkosähkö koetaan erittäin hyödylliseksi mökillä. Vastaajista 72 prosenttia on sitä mieltä, että se soveltuu ulkovalojen energialähteeksi. 54 prosentin mielestä aurinko soveltuu myös taloussähkön tuottamiseen.
Ilmalämpöpumppujen viilennystoiminto on yksi konkreettinen kohde, jossa aurinkosähköä kannattaa pientaloissa hyödyntää. Kesällä ilmaista aurinkoenergiaa on runsaasti tarjolla ja samaan aikaan asunnon viilennystarve on suurimmillaan.
Järjestelmän suunnittelu ja mitoitus kannattaa aina antaa ammattilaisen tehtäväksi.

Auringosta apu mökin kosteudenpoistoon

Kylmillään tai peruslämmöllä olevan kesämökin sisäilma on kostea ja saattaa tuntua tunkkaiselta. Viileät pinnat saavat ilmankosteuden tiivistymään ja ikkunat voivat huurtua. Kosteus ja riittämätön tuuletus ovat riski rakenteille. Aurinkoilmakeräin on helppo ja edullinen ratkaisu jopa sähköttömän mökin sisäilman parantamiseen.

Aurinkoilmakeräin on kompakti kokonaisuus, johon kuuluu lämmönkeräin, aurinkokenno ja puhallin. Aurinko lämmittää laitteen sisällä olevaa raikasta ilmaa, jota puhalletaan rakennukseen sisälle. Laitteeseen asennettu aurinkokenno tuottaa puhaltimen tarvitseman sähkön, joten laite toimii itsenäisesti ilman sähköliitäntää.

Vaikka aurinkoilmakeräin ei ole varsinainen lämmitin, kuivauksen lisäksi se myös lämmittää sisäilmaa. Kylmillään olevan kesämökin lämmitys esimerkiksi kevättalven viikonlopuksi on paljon nopeampaa ja helpompaa, kun sisäilma on kuivaa. Aurinkopuhallin toimii samalla tavalla myös varastojen, autotallien ja kellareiden ummehtuneen sisäilman raikastamiseen.

Tutustu tuotteisiin. 

*Tutkimusviittaukset perustuvat Biolanin Taloustutkimuksella teettämään tutkimukseen, johon vastasi 1 304 suomalaista pientaloasujaa ikäluokista 25–74 vuotta. Tutkimus toteutettiin 19.–22.3.2013.


Lue lisää aiheista