Huolehdin tilauksista, asiakkaista ja työkavereista - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Huolehdin tilauksista, asiakkaista ja työkavereista

Huolehdin tilauksista, asiakkaista ja työkavereista

Tilaus- ja toimituskoordinaattori Janica Hakala huolehtii omien sanojensa mukaan tilauksista, asiakkaista ja työkavereista. Hänen päivänsä täyttyvät mitä erilaisimmista työtehtävistä tilausten käsittelystä varaosien keräilyyn.

Huolehdin tilauksista, asiakkaista ja työkavereista

Tilaus- ja toimituskoordinaattori Janica Hakala huolehtii omien sanojensa mukaan tilauksista, asiakkaista ja työkavereista. Hänen päivänsä täyttyvät mitä erilaisimmista työtehtävistä tilausten käsittelystä varaosien keräilyyn.

Janica aloitti Biolanilla helmikuussa 2020, eli juuri koronapandemian alkaessa. ”Olihan se erikoinen tilanne − sekä minulle, että koko yritykselle − kun alkoi etätyöt ja toimistomme tyhjeni.” Koska Janica hoitaa muun muassa postitusta, hän jatkoi edelleen toimistolla lähityössä, lähes yksin.

”Minua auttoi paljon, että olin aikaisemmin työskennellyt myynti-, osto-, logistiikka-assistenttina ja kirjanpidon parissa, niin monet työtehtävistäni olivat sinällään jo entuudestaan tuttuja. Pidän itsenäisestä työstä, joten sekin helpotti asiaa”, naurahtaa Janica.

Janica arvostaa työnsä monipuolisuutta ja sitä, ettei koko päivää tarvitse istua paikallaan. Tilauksiin liittyen hän hoitaa Biolanin verkkokauppaa, huolehtii varaosien saatavuudesta ja keräilystä, hoitaa postitusta, käsittelee kotimaan tilauksia sekä osallistuu eläinkuiviketilauksien käsittelyyn. 

Asiakaspalvelun puolella Janica auttaa asiakkaita verkkokaupan tilauksissa ja palvelee yritysasiakkaita toimitusaika- ja saatavuuskyselyissä. Lisäksi hän vastailee verkkokaupan kautta tulleisiin asiakaspalautteisiin. Myös jokainen työkaveri pääsee nauttimaan Janican huolenpidosta; hänen vastuullaan on monenlaiset toimiston tarvehankinnat kynistä kahviin ja vessapaperiin. 

”On hienoa, että toimenkuvani on niin monipuolinen, että sen kautta on muodostunut monia sidosryhmiä ja olen päässyt tutustumaan isoon osaan Biolan Groupin ihmisiä.”

Biolanilaisilla kakkajuttuja kahvipöydässä

Janica on solahtanut hyvin biolanilaisten joukkoon eikä enää hämmästele kahvipöytäkeskusteluja, joissa usein ollaan perustarpeiden äärellä. ”En olisi nuoruudessani vielä arvannut, että joskus työssäni keskustelen asiakkaiden ja työkavereiden kanssa muun muassa kakan jäätymisestä. Biolanilla nämä aiheet ovat arkipäiväistyneet.”

Mainosrallatusten kautta Biolan on ollut Janicalle jollakin tavalla tuttu lapsesta asti ja mielikuva yrityksestä oli positiivinen. ”Mutta täytyy tunnustaa, etten tiennyt miten pitkälle kestävä ajattelu Biolanilla on viety. Suuren vaikutuksen minuun on tehnyt esimerkiksi kompostoreiden ja käymälöiden varaosien hyvä saatavuus. Kompostorit ja käymälät on tehty kestämään aikaa ja yli 20 vuotta vanhoihin malleihin saa edelleen varaosia. Se on aidosti kestävää.”

Biolanilaisuus näkyy myös Janican vapaa-ajalla: Hän on aloittanut kompostoinnin ja perehtynyt Biolanin nettisivujen kautta muun muassa viljelykiertoon ja kumppanuuskasveihin, ja toteuttaa niitä omassa puutarhassaan. 

Työkavereille ei tule yllätyksenä, että Janica on eläinrakas. Nimittäin Janican mukana työpaikalla on välillä suomenpystykorva Ruuti. Lisäksi kotona on kissoja ja kanoja. Mutta sitä monikaan ei ehkä tiedä, että vapaa-ajallaan Janica harrastaa piirtämistä. Viimeisin aluevaltaus sillä saralla on pyrografia, eli polttopiirustus. Siinä kuumalla piirtimellä poltetaan kuvioita esimerkiksi puulle. Kyseisellä tekniikalla Janican käsissä on syntynyt muun muassa personallisesti koristeltuja kuksia. 

Seuraavaksi haastateltavaksi Janica haastaa Tomi Iltasen Biolan Groupin kompostori- ja käymälätehtaalta. ”Tomi on mukana prosessissa, että saan varaosia varastooni riittävästi, olisi mukava kuulla hänen töistään lisää.”