Äidit rakastavat ruusuja - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Äidit rakastavat ruusuja

Äidit rakastavat ruusuja

Äitienpäivän suosituin kukka on ruusu.

Äidit rakastavat ruusuja

Äitienpäivän suosituin kukka on ruusu.

Biolan kysyi mitä äidit haluavat saada lahjaksi ja mitä äideille annetaan. Kyselyn mukaan 80 prosenttia äideistä haluaa ehdottomasti saada lahjaksi kukkia. Perinteinen ruusu on äitien kiistaton suosikki, mutta myös orkidea, pelargoni ja valkovuokko saavat kannatusta. Suomalaiset myös ostavat äitienpäivänä kukkia – 59 prosenttia ilmoittaa ostavansa kukkia aina äitienpäivänä. Oikealla hoidolla kukista riittää iloa pitkään. 


Suomalaisista 59 prosenttia ostaa kukkia aina ja lähes 90 prosenttia ostaa kukkia ainakin joskus äitienpäivänä. Sekä kukkien antajat että itse äidit nimeävät ruusun äidille sopivimmaksi kukaksi. Ruusujen lisäksi äidit toivovat myös pelargoneja, orkideoita, hortensioita, orvokkeja ja valkovuokkoja.

Kukkalahjan antajista alle 30-vuotiaiden ikäryhmässä ruusun lisäksi äidille sopivaksi kukaksi koetaan orkidea, gerbera ja miljoonakello. Yli 50-vuotiaiden ikäryhmän mielestä ruusun lisäksi orkidea, pelargoni ja karjalanneito sopivat äidille äitienpäivänä.

Äiti ei halua kaktusta

Jos et tiedä äidin kukkamieltymyksiä, yksi kasvi kannattaa äitienpäivänä jättää ostamatta. Äideistä nimittäin 71 prosenttia on sitä mieltä, että kaktus ei sovi äitienpäivään.

‒ Tämä on mielenkiintoinen tulos, koska aiemman kyselymme mukaan kaktus on naisten suosikkikukissa kolmantena heti orkidean ja rahapuun jälkeen. Ehkä kaktus ei piikkien vuoksi oikein sovi äitienpäivään, vaikka muutoin onkin suosikkilistan huipulla. Äitienpäivänä halutaan selvästikin kukkivia kasveja, pohtii Biolanin Riikka Kerttula. 

Kuvagalleria2


Mikä on sopiva hinta äitienpäiväkukalle?

Biolan kysyi mikä on sopiva hinta äitienpäiväkukalle. Eniten ääniä sai hintaluokka 11-20 euroa riippumatta vastaajan iästä. Myös äidit pitivät tätä hintaluokkaa sopivimpana. Seuraavaksi eniten ääniä sai 21-30 euroa maksava äitienpäiväkukka. Vain muutama vastaaja sadasta on valmis maksamaan äitienpäiväkukasta yli 50 euroa. 


Näin hoidat äitienpäivän suosikkikukkia

Ruukkuruusu viihtyy valossa ja tarvitsee paljon vettä ja ravinteita kukkiakseen koko kesän. Varmista, että ylimääräinen kasteluvesi pääsee pois ruukusta. Ruukkuun kannattaa laittaa hidasliukoisia ravinteita, kuten kanankakkarakeita, joista vapautuu ravinteita koko kesän ajan. Kukkineet kukinnot leikataan pois. Ruukkuruusun kasvatus onnistuu myös sisällä. Puutarhaan istutettuna se saattaa säilyä vuodesta toiseen.

Hortensia sijoitetaan ulkona puolivarjoon ja tuulensuojaiseen paikkaan. Sisällä jalohortensian saa menestymään valoisassa, mutta viileässä paikassa. Hortensia vaatii paljon vettä ja säännöllinen kastelu onkin jalohortensian hoidossa tärkeintä. Biohiiltä sisältävä multa pystyy varastoimaan vettä ja helpottaa siten kastelua. Muista lannoittaa hortensiaa joko ruukkuun tai kasteluveteen lisättävällä lannoitteella.

Perhosorkideaa kastellaan kukinnan ajan noin kerran viikossa upottamalla ruukku muutamaksi minuutiksi vesiastiaan. Kukinta kestää pitkään, mutta sen päätyttyä aloitetaan lannoitus orkidearavinteella. Orkidean paikka ei kesällä ole paahteisella ikkunalla vaan vähän sisemmällä huoneessa. Perhosorkideaa ei kannata viedä ulos, koska se palaa herkästi auringossa. 

Pelargoni viihtyy aurinkoisella paikalla ulkona, lasitetulla parvekkeella tai verannalla. Pelargoni istutetaan ulos vasta, kun hallanvaara on ohi. Pelargoni kukkii koko kesän, kun muistaa lannoittaa ja taitella kuihtuneet kukinnot pois.

Valkovuokot kannattaa kerätä edellisenä iltana ja laittaa heti veteen ja jääkaappiin odottamaan juhlahetkeä. Valkovuokot kestävät maljakossa vain muutaman päivän. Valkovuokko on lievästi myrkyllinen, joten etenkin lapset kannattaa patistaa käsipesulle. Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa valkovuokko on rauhoitettu eikä sitä saa kerätä.

Kuvagalleria1


Biolanin toteuttama kuluttajakysely äitienpäiväkukista toteutettiin sähköisesti huhtikuussa 2018 ja siihen vastasi 1157 suomalaista. Vastaajista 556 kertoi olevansa myös äiti.
 


Lue lisää aiheista