Genvägar

Bläddra bland produkter

Läs artiklar om trädgårdsskötsel

Läs artiklar om ekoboende


Hitta närmaste Biolan-återförsäljare

Sök återförsäljare


Biolan Oy – huvudkontor

Besöksadress: Lauttakyläntie 570, FI-27510 Eura
Postadress: PB 2, FI-27501 Kauttua, öppet vardagar: 8–16
info@biolan.fi

Biolan Ekoasuminen luo voimaa auringosta

Auringon säteilyn synnyttämä energia on jatkuvasti uusiutuva luonnonvara, joka on puhdasta ja turvallista. Aurinkoenergian hyödyntäminen on ympäristöteko, joka vähentää luonnon hiilidioksidikuormaa ja lisää energiaomavaraisuutta.

Biolan Ekoasuminen Oy kehittää aurinkoenergiaratkaisuja Suomen vaativiin olosuhteisiin. Tarjoamme kattavat aurinkoenergiajärjestelmät aurinkolämmön ja -sähkön hyödyntämiseen niin omakotitaloihin kuin suurempiinkin kohteisiin. 

Aurinkolämpö

Käyttöveden lämmittäminen vie liki kolmanneksen kotitalouden sähkönkulutuksesta. Suomessa käyttövesi voidaan lämmittää aurinkolämpökeräimillä maaliskuun alusta lokakuun loppuun. Aurinkolämpökeräimillä voidaankin tuottaa jopa 60 prosenttia lämpimän käyttöveden energiamäärästä.

Aurinkolämpökeräimillä säteily muutetaan lämmöksi ja varastoidaan veteen. Aurinkolämpökeräimen pariksi tarvitaan jokin rinnakkainen energiamuoto, esimerkiksi sähkö. Silloin, kun aurinko ei paista, lämmitetään sähköllä.

Aurinkolämpökeräimet soveltuvat hyvin myös esimerkiksi vanhan öljylämmityksen rinnalle päivittämään lämmitysjärjestelmä ympäristöystävällisemmäksi ja käyttökustannuksiltaan edullisemmaksi.

Oikein suunniteltu ja asennettu keräinjärjestelmä tuottaa hyvin ja toimii kymmeniä vuosia vähäisellä huollolla.

Lue lisää aurinkolämmöstä (pdf)

Aurinkosähkö

Aurinkoenergiasta on suurin hyöty siellä missä energiaa kuluu eniten eli kotona. Suomessa aurinkosähköä saa tuotettua tehokkaasti maaliskuun alusta lokakuun loppuun. 

Ilmalämpöpumppujen viilennystoiminto on yksi konkreettinen kohde, jossa aurinkosähköä kannattaa pientaloissa hyödyntää. Kesällä ilmaista aurinkoenergiaa on runsaasti tarjolla ja samaan aikaan asunnon viilennystarve on suurimmillaan.

Valmiit aurinkopaneelipaketit sopivat hyvin kodin energian lähteeksi.

Toteutamme myös suuret aurinkosähköjärjestelmät teollisuuden, kaupan, maatalouden ja aurinkovoimaloiden tarpeisiin. Suuremmat aurinkosähköjärjestelmät suunnitellaan aina kohdekohtaisesti. Pyrimme joustaviin toimituksiin asiakkaidemme tarpeiden mukaan puhtaista komponenttitoimituksista aina avaimet käteen –toimituksiin saakka.

Lue lisää aurinkosähköstä (pdf)

SolarThor -tuoteperhe

Biolan Ekoasuminen on kehittänyt SolarThor -aurinkosähköjärjestelmätuoteperheen. Jatkuvan tuotekehityksen ansiosta SolarThor kestää testatusti vaativissakin olosuhteisissa ja ne ovat tutkitusti markkinoiden parhaita tuotteita. SolarThor-tuoteperhe tuo aurinkolämmön ja -sähkön helposti ulottuvillesi niin omakotitaloon kuin suurempiinkin kohteisiin. SolarThor-tuotteiden laatu syntyy maailman parhaimpien valmistajien tuottamana. 

 

Tutustu tuotteisiin

Ota yhteyttä