Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Jätevesiasiat kuntoon nyt

Jätevesien puhdistamisen tavoitteena on suojella ihmistä ja luontoa sekä säästää luonnonvaroja. Oikealla jätevesien käsittelyllä ehkäistään niiden päätyminen läheisiin kaivoihin, pohjaveteen tai vesistöihin. Kun ravinteet kerätään vedestä uudelleen hyödynnettävään muotoon, voidaan puhdistettu vesi päästää turvallisesti luontoon. 

Lue lisää ja tutustu tuotteisiin!

Ota yhteyttä

Arviolta 100 000 rantakiinteistöä vaatii jätevesiremontin

Jätevesien käsittelyn uusi lainsäädäntö vielä monella hämärän peitossa. Biolanin teettämä kuluttajakysely kertoo, että kiinteistönomistajat ovat epävarmoja lainsäädännön velvoitteista. Myös vanhoihin kiinteistöihin tarvitaan pikaisia jätevesiremontteja.

Jätevesijärjestelmä on kunnostettava lokakuuhun 2019 mennessä, jos rakennus sijaitsee luokitellulla pohjavesialueella tai enintään 100 metrin päässä rannasta. 

Lue lisää muutoksista 

 

Valitse jätevesijärjestelmä tarpeen mukaan

Jätevesijärjestelmän suunnittelu alkaa kohteen kartoituksella. Jos kiinteistöä ei ole mahdollista liittää kunnalliseen järjestelmään, kartoitetaan millainen järjestelmä soveltuu kyseisen kiinteistön ja sen asukkaiden käyttöön. Jätevesijärjestelmäksi on olemassa useita, toiminnaltaan, puhdistusmenetelmältään ja -tehokkuudeltaan erilaisia ratkaisuja. 

Yhdessä asiantuntijan kanssa valitaan kohteen vaatimukset täyttävä järjestelmä. Biolan Ekoasumisen jätevesijärjestelmien joukosta löytyy jokaiseen käyttökohteeseen ja tarpeeseen sopiva vaihtoehto, niin jokapäiväiseen kuin vapaa-ajan käyttöönkin.

Lue lisää jätevesijärjestelmän valinnasta

Biolan Ekoasumisen yhteystiedot

Uusi jätevesiasetus astuu voimaan 2019

Jätevesien käsittelyä koskeva lainsäädäntö uudistui huhtikuussa 2017. Luokitellulla pohjavesialueella tai enintään 100 metrin päässä vesistöstä sijaitsevan rakennuksen jätevesijärjestelmä on kunnostettava 31.10.2019 mennessä, jos se ei jo täytä lain vaatimuksia.

Ympäristönsuojelulain keskeisimmät muutokset

  • 100 metrin sääntö. Tiukemmat määräykset koskevat kiinteistöjä, jotka sijaitsevat alle sadan metrin päässä vesistöstä tai muuten herkästä alueesta, esimerkiksi pohjavesialueesta. 
  • Määräaika. Jätevesien käsittelyä tulee tehostaa pohjavesialueilla ja ranta-alueilla 31.10.2019 mennessä.
  • Ikävapautus. Jos asuu kiinteistöllä vakituisesti ja on syntynyt 9.3.1943 tai ennen sitä, voi saada vapautuksen jätevesien käsittelyn tehostamisesta.
  • Rantamökeille jätevesiremontteja. Tiukemmat ohjeet koskettavat kaikkia rantatonttien kesämökkejä. Uusi laki tietää vähintään pikkukunnostusta jopa 100.000 rantakiinteistölle lähivuosien aikana.
  • Uusille kiinteistöille ei muutoksia. Vuoden 2004 jälkeen rakennetuilla kiinteistöillä perustason vaatimukset on toteutettu jo rakentamisvaiheessa.
  • Uusi laki asettaa vain vähimmäisvaatimukset. Kunta voi ottaa huomioon paikalliset olosuhteet ja antaa perustason puhdistusvaatimusta tiukempia määräyksiä. 

 

Lue lisää 

Hyödynnä tarjoukset verkkokaupassamme

Biolan Ekoasumisen verkkokaupasta saat nyt kaikki jätevesijärjestelmät rahtivapaasti kotiin toimitettuna.

Katso tarjoukset 

Tutustu tuotteisiin


Tutustu tuotteisiin