Vihreitä tekoja jo vuodesta 1974

Katso filmi

Kanan­kakan valmista­jasta maa­pallon pelasta­jaksi

1974

Kaikki käynnistyy kanan­kakasta

Biolan on ollut kiertotalouden edelläkävijä jo ennen kuin kiertotaloustermiä on keksitty. Biolan perustettiin vuonna 1974 Kariniemi Oy:n sisaryhtiöksi hyödyntämään broilerinkasvatuksessa syntyvää kananlantaa, ja tuotekehityksen tuloksena syntyi raemuotoinen luonnonlannoite, Biolan Kanankakka.

1978

Suomen ensim­mäinen kompostori syntyy

Biolan tuo Suomen markkinoille ensimmäisen kompostorin vuonna 1978. Biolanin keksimä kompostori-sana vakiintuu suomen kieleen, ja sittemmin valikoimamme laajentuu kattamaan kaikenlaiset kompostointitarpeet kaiken kokoisille talouksille.

1985

Luomu­multaa koti­puutarhu­reille

Multatehdas valmistuu vuonna 1985, ja siitä lähtien Biolan on valmistanut luomumultaa huonekasveille ja puutarhaan. Kasvualustoissamme hyödynnetään uusiutuvia ja kierrätettyjä raaka-aineita. Hyötymikrobit, biohiili ja rahkasammal ovat viimeisimmät ekologiset ja kasvua parantavat innovaatiot mullissamme.

1998

Kuivaa asiaa vessasta

Vuonna 1998 Biolan tuo markkinoille ensimmäisen kompostikäymälän. Biolan erikoistuu vedettömiin ja kemikaalivapaisiin kuivakäymälöihin: kompostoivien lisäksi markkinoille tuodaan myöhemmin polttavat ja jäädyttävät käymälät. Kuivakäymälät osoittautuvat toimiviksi niin mökeillä kuin kolmannen maailman katastrofialueillakin.

2000

Sirppi­sammaleella harmaiden vesien kimppuun

2000-luvulla tuoteperhe laajentuu jätevesien käsittelyyn. Biolanin kotitalouksien harmaavesisuodatin saa InnoSuomi-palkinnon 2004. Yksi suurimmista innovaatioista on rehevöityneistä järvistä nostetun sirppisammaleen käyttö suodatinmateriaalina.

2019

Kierto­talouden ja kestävän kehityksen suunnan­näyttäjäksi

Biolan on kehittynyt 45 vuoden aikana merkittäväksi kiertotalouden osaamiskeskukseksi. Tuomme uusia innovaatioita puutarha-alalle ja ekologiseen asumiseen. Lisäksi haluamme tuoda osaamistamme kaikkialle, missä voimme edistää kestävää kehitystä.

2020-

Kohti parempaa maailmaa, pieni teko kerrallaan

Biolanilla jokainen meistä on sitoutunut ja innostunut tekemään työtä paremman ja kestävämmän huomisen puolesta. Yhdessä olemme jo muuttaneet maailmaa, mutta se ei ole vielä valmis. Kehitys jatkuu joka päivä. Jokainen meistä pystyy halutessaan tekemään oman osansa. Vaikka multapussi kerrallaan.