Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Huonekasvien lannoitus

14.3.2017

Huonekasvien lannoitus

KentianpalmuLuonnonmukaiset, kompostoimalla valmistetut Biolan-kukkamullat sisältävät runsaasti pitkävaikutteisia ravinteita. Kukoistaakseen huonekasvit vaativat lisäksi säännöllistä hoitolannoitusta kasvukaudella, helmikuusta lokakuulle.

Hoitolannoitukseen soveltuvat Biolanin luonnonmukaiset kasviravinteet: kasteluveden mukana annettava Biolan Ravinneneste tai multaan sijoitettavat pitkävaikutteiset Biolan Ravinnepuikot ja Biolan Kanankakka. Kaikki nämä ravinteet soveltuvat myös yrttien ja muiden syötävien kasvien lannoitukseen.

Biolan Ravinnepuikot ovat helppokäyttöisiä ja ne sisältävät kaikkia kasvin tarvitsemia ravinteita. Ravinnepuikot sijoitetaan kastelun jälkeen kosteaan multaan. Puikot työnnetään reilusti mullan sisään. Ravinnepuikoista vapautuu vähitellen ravinteita kasvin käyttöön ja lannoitusvaikutus kestää noin kuukauden. Kun lannoitus hoidetaan ravinnepuikoilla, kasteluun käytetään pelkkää vettä.

Pitkä lannoitusvaikutus saadaan myös Biolan Kanankakalla. Kanankakkarakeita lisätään kukkaruukun multaan samaan tapaan kuin ravinnepuikkojakin. Ruukun reunaan tehdään esimerkiksi kynällä reikiä, joihin rakeet sijoitetaan. Kanankakkarakeet peitetään huolellisesti mullalla ja multa kastellaan. Uusintalannoitus annetaan noin kuukauden välein.

Biolan Ravinneneste annetaan kasteluveden mukana. Kasvukaudella sitä annetaan laimeana liuoksena kaikilla kastelukerroilla tai kerran viikossa hieman väkevämpänä pakkauksen ohjeen mukaan.

Orkideoille on oma erikoislannoitteensa, Biolan Orkidearavinne. Sitä käytetään vuoden ympäri jokaisella kastelukerralla ja se soveltuu kaikille orkidealajeille.

 

Huonekasvien hoito -opas


 

 


Aiheeseen liittyviä tuotteita

Biolan Ravinneneste

Biolan Ravinneneste on kasteluveteen lisättävä, eloperäinen ravinneliuos ruukkukasveille. Se sopii kaikille kukille ja viherkasveille. Ravinneneste sisältää...

Biolan Ravinnepuikko

Ravinnepuikko on valmistettu kompostoidusta broilerinlannasta, merilevä- ja muista kasviperäisistä jauheista. Se soveltuu kaikkien huonekasvien...

Biolan Kanankakka

Biolan Kanankakka on tarkoitettu huone- ja parvekekasvien luonnonmukaiseen lannoitukseen. Kanankakkarakeista kasvit saavat pää- ja hivenravinteet...

Biolan Orkidearavinne

Biolan Orkidearavinne on kasteluveteen lisättävä ravinne kaikille orkidealajeille. Orkidearavinne sisältää kaikki orkidean tarvitsemat pää- ja hivenravinteet...