Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Puutarhaharrastus sytyttää tosiharrastajan ja fiilistelijän

Puutarhaharrastus sytyttää tosiharrastajan ja fiilistelijän

Oma piha, parveke tai mökki on meille suomalaisille tärkeä paikka, jossa halutaan viettää aikaa ja nauttia sen kauneudesta. Tiedätkö millainen puutarhuri sinä olet? Tee testi.  

Puutarhaharrastus sytyttää tosiharrastajan ja fiilistelijän

Oma piha, parveke tai mökki on meille suomalaisille tärkeä paikka, jossa halutaan viettää aikaa ja nauttia sen kauneudesta. Tiedätkö millainen puutarhuri sinä olet? Tee testi.  

Tiedätkö millainen puutarhuri sinä olet? Tee testi.

 

Kaksi kolmasosaa suomalaisista pitää kotinsa pihaa tai parveketta toisena olohuoneenaan ja jopa noin 70 prosenttia haluaa panostaa kotinsa ulkotiloihin ja tehdä niistä mahdollisimman viihtyisiä. Tämä selviää tekemästämme kuluttajakyselystä*. 

Tutkimme myös millaisia puutarhaharrastajia suomalaiset ovat. Puutarhanhoito voidaan nähdä elämäntapana, rakkaana harrastuksena tai fiilistelynä. 

Elämäntapapuutarhuri kasvattaa monipuolisesti ja suosii ekologisuutta

Elämäntapapuutarhurille puutarhanhoito on enemmän kuin pelkkä harrastus. Hän kasvattaa monipuolisesti niin puutarhassa, kasvihuoneessa, parvekkeella kuin sisätiloissakin. Myös kasvatettavien kasvien kirjo on elämäntapapuutarhurilla laajaa ja muita ryhmiä todennäköisemmin hän kasvattaa myös syötäviä kasveja. Tosiharrastaja käyttää monipuolisesti erilaisia puutarhatuotteita, myös erikoistuotteita, ja suunnittelee ostoksensa huolella. 

Elämäntapapuutarhurille puutarhaharrastus näkyy vahvasti myös ekologisena ajatteluna. Omassa puutarhassa halutaan tukea luonnon monimuotoisuutta ja puutarhatuotteita hankitaan luonnonmukaisen kasvattamisen näkökulmasta. Elämätapapuutarhuri myös kompostoi useimmiten omat biojätteensä. 

Elämäntapapuutarhuri on yleisimmin nainen ja kokee puutarhanhoidon tärkeäksi vapaa-ajan viettotavaksi sekä kokee vahvasti puutarhansa olevan kodin toinen olohuone. 

Kuvagalleria2

Aktiivinen harrastaja kasvattaa omalla pihalla ja mökillä

Aktiivinen harrastaja kokee puutarhanhoidon tärkeäksi harrastukseksi ja haluaa panostaa kotinsa ulkotiloihin. Häntä voisi kuvata arjen viherpeukaloksi, jolla on kokemusta puutarhanhoidosta ja kasvattamisesta monipuolisesti. 

Ekologiset asiat ja esimerkiksi luonnonmukainen kasvattaminen kiinnostaa, mutta ei korostu niin vahvasti kuin elämäntapapuutarhurilla. 

Aktiivinen harrastaja on useimmiten yli 55-vuotias nainen tai mies, joka asuu kahdestaan puolisonsa kanssa, hänelle on myös muita ryhmiä todennäköisemmin mökki käytössään. 

Fiilistelijä haluaa kaunista helposti 

Fiilistelijä elää ruuhkavuosien aikaa, sillä hän on useimmiten 35-55 -vuotias ja kotona asuu myös lapsia. Luonnollisesti tässä elämänvaiheessa aikaa harrastuksille jää vähemmän ja myös puutarhanhoitoon ei löydy välttämättä aikaa ja kiinnostusta niin paljon kuin aktiivisemmilla harrastajilla. 

Fiilistelijä arvostaa kauneutta ympärillään ja viettäisi mielellään aikaa puutarhassa ystävien kanssa, mutta kodin ulkotiloihin ja kasvien kasvatukseen ei panosteta suuremmin. Fiilistelijä haluaa kasvien hoidon olevan helppoa ja hän todennäköisesti suosii helppokäyttöisiä tuotteita ja hankkii niitä suuremmin suunnittelematta. 

Kipinä puutarhanhoitoon on olemassa ja fiilistelijä nähdään potentiaalisena puutarhaharrastajana, kun siihen on enemmän mahdollisuutta panostaa. 

Kuvagalleria1

Satunnainen mullanostaja ei harrasta puutarhanhoitoa 

Satunnainen mullanostaja ei ole kiinnostunut puutarhanhoidosta. Siihen ei ole joko aikaa tai kiinnostusta juurikaan. Puutarhapuuhia tehdään satunnaisesti tai silloin, kun se on välttämätöntä, mutta tämä ryhmä ei suhtaudu puutarhanhoitoon intohimoisesti.

Satunnainen mullanostaja hankkii  multaa melko spontaanisti ja ostaa sitä yleisemmin päivittäistavarakaupasta muiden ostosten yhteydessä. Tässä ryhmässä korostuvat yksinasuvat miehet. 

 


Lue lisää aiheista