Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Kysymyksiä ja vastauksia AquaThor -vedenpuhdistuslaitteesta

Kysymyksiä ja vastauksia AquaThor -vedenpuhdistuslaitteesta

Kysymyksiä ja vastauksia AquaThor -vedenpuhdistuslaitteesta

Usein kysyttyjä kysymyksiä AquaThorista ja sen toiminnasta. (Lähde Finnvoda)

Miten laite puhdistaa veden juomakelpoiseksi?
Puhdistus tapahtuu täysin ilman kemikaaleja, käänteisosmoosin avulla. Vesi pakotetaan kovalla paineella puoliläpäisevän kalvon läpi joka erottelee epäpuhtaudet vedestä. Kalvon aukot ovat niin pienet (luokkaa 0,1nm), että vain vesimolekyyli mahtuu niistä läpi, jolloin suuremmat ionit, molekyylit, virukset, bakteerit jne. jäävät kalvon likaiselle puolelle ja huuhtoutuvat syöttövirtauksen mukana pois kalvolta.
Onko laitetta vaikeaa/kallista ylläpitää?

Laite on erittäin energiatehokas ja suunniteltu siten, että jokainen voi itse suorittaa tarvittavat huoltotoimenpiteet. Normaalissa käytössä huolloksi riittää esisuodattimien vaihtaminen 1-2 kertaa vuodessa (toimenpide kestää alle 10 minuuttia). Jos laite jätetään talveksi kylmään tilaan, on lisäksi laitteeseen tehtävä talvihuolto (=laite tyhjennetään vedestä ja sisälle ajetaan pakkasneste).

Laitteen energiankulutus on noin 0,5kWh/100l, eli jos sähkö maksaa siirtomaksuineen 0,12€/kWh tulee veden hinnaksi noin 0,60€/m3 (vertailuna vesijohtoveden hinta Suomessa on noin 4,00€/m3).

Minkälaista vettä laite pystyy puhdistamaan?

Laite on suunniteltu Suomen sekä muiden pohjoismaiden ja Venäjän olosuhteisiin. Laite tekee juomavettä lähes mistä tahansa lätäköstä. Huomionarvoista on kuitenkin se, että puhdistettavan veden suolaisuus saa olla korkeintaan 0,8% (Pohjoisen Itämeren suolapitoisuus on normaalisti noin 0,5 %. Tästä korkeamman suolapitoisuuksien poisto vaatii huomattavasti järeämpiä pumppuja sekä sisäistä painetta laitteessa).

 

Laite poistaa mm.: natriumin, fluorin, arseenin, mangaanin, raudan, uraanin, kloridin, sulfaatin, orgaaniset aineet, lääkejäämät, bakteerit, virukset, levämyrkyt, lannoitteet, jne., eli käytännössä kaikki veteen liuenneet ja liukenemattomat kiintoaineet. Laite poistaa myös jonkin verran radonia, mutta jos radonpitoisuus on hyvin korkea, suosittelemme lisäämään laitteen perään suuremman aktiivihiilisuodattimen tai ilmastuslaitteen.

 

Mikäli vedessä on paljon liukenemattomia kiintoaineita (esim. hiekkaa, hapettunutta rautaa tms.) suosittelemme lisäämään laitteen sisääntuloon toisen, esim. 50µm sedimenttisuodattimen.

 

Ohjeellinen taulukko (linkki, PDF) juomavedelle sallituista pitoisuuksista ja laitteelle sallituista maksimiarvoista, jotta puhdistettu vesi olisi suositusten mukaista, eikä laitteelle tule oleellisia toimintahäiriöitä. 

Miten laite talvehtii kiinteistössä, jossa ei ole lämmitystä?
Laitteeseen ajetaan pakkasneste joka estää sen jäätymisen. Keväällä neste ajetaan ulos laitteesta, minkä jälkeen se on taas käyttökunnossa. Pakkasneste on myrkytöntä ja elintarvikehyväksyttyä.
Minkälainen takuu laitteella on?
Laitteella on kahden vuoden takuu, edellyttäen että sitä on käytetty takuuehtojen mukaisesti. Takuu ei koske suodattimia eikä muuta normaalia kulumista.
Mistä tietää, että laitteen tuottama vesi on kaikkien standardien mukaista?
Laitteen tuottama vesi on erittäin puhdasta ja pehmeää. Kaksi erillistä laboratoriota ovat analysoineet laitteesta otettuja vesinäytteitä akkreditoiduilla menetelmillä. Esitämme mielellämme pyynnöstä tutkimustulokset.
Voiko laitetta käyttää aurinkovoimalla, mikäli kiinteätä sähköverkkoa ei ole saatavilla?
Laite toimii mainiosti myös aurinkovoimalla energiatehokkuutensa vuoksi.
Voiko laitteella puhdistaa saastuneen kaivoveden?
Kyllä. Laite voidaan kytkeä suoraan normaalin kaivopumpun perään.
Onko laite kovaääninen?
Laite on hyvin hiljainen. Kun kaikki pumput käyvät on laitteen äänitaso noin 52-55 dBA, eli hiljaisen astianpesukoneen luokkaa.
Paljonko laite tarvitsee maksimissan virtaa?
Laitteen tehontarve on noin 500W, eli noin 2A. Se kytketään normaaliin maadoitettuun pistorasiaan.
Minne puhdas vesi varastoituu?
Laitteessa on 200 litran puskurisäiliö puhtaalle vedelle. Säiliössä on kohokytkin, joka tunnistaa kun laitteesta on otettu tietty määrä vettä. Tietyn rajan jälkeen laite alkaa automaattisesti tuottamaan lisää puhdasta vettä säiliöön.
Voiko laitteen asentaa itse?
Kyllä. Asennuksen vaikeusaste on verrattavissa tiskikoneen tai pesukoneen käyttöönottoon. Suosittelemme kuitenkin, että valtuutettu putkimies suorittaa kytkennät, jotta vakuutusyhtiöiden takuuehdot täyttyvät.
Mitä huoltoa laite tarvitsee?

Normaalisti riittää esisuodattimien vaihtaminen noin kerran vuodessa. Jos raakavesi otetaan merestä/järvestä täytyy myös meripumpun imusuodatin puhdistaa silloin tällöin. Tämä riippuu raakaveden likaisuudesta ja leväisyydestä.

 

Jos laitetta säilytetään talvella kylmässä, täytyy sen sisälle ajaa pakkasnesteet, jotka keväällä huuhdellaan pois.

 

Kalvosuodattimen normaali elinikä on noin 5 vuotta.

 

Kaikki huoltotoimet on helppo ja nopea tehdä itse.