1.6.2016
Syötävät kukat
Syötävät kukat
Tiesitkö, että on myös paljon syötäviä kukkia, joita voi käyttää koristeina? Syötäväksi soveltuvat orvokit, krassit, ruusut, samettikukat, kehäkukka, ruiskaunokki, puna-apila, kurpitsa sekä monet kukkivat maustekasvit.
Tarvitset:
- tuoreita orvokkeja
- ohuen siveltimen
- kahden munan valkuaiset
- hienosokeria ja leivoksia
Sokeriorvokit
- Poimi kukat kuivalla säällä.
- Maalaa kukin kukka varovasti munanvalkuaisella, älä maalaa kerralla 7–8 kukkaa enempää, sillä valkuainen kuivuu nopeasti.
- Sirottele lusikalla hienosokeria kukille, varo laittamasta liikaa.
- Jätä kukat kuivumaan. Näin käsitellyistä kukista tulee kovia ja hauraita.
- Laita kukat leivosten päälle, käytä 2–3 kukkaa kuhunkin.
Kukkajääpalat
- Laita syötäväksi kelpaavia kukkia (tai mansikan paloja, mintun lehtiä ym.) jääpalamuottiin ja täytä se vedellä.
- Laita muotti pakastimeen ja anna sen olla siellä 2–3 tuntia tai kunnes jääpalat ovat täysin jäätyneet.
- Käytä kukkajääpaloja kylmissä juomissa.
Suklaalehdet
- Osta levy tummaa suklaata ja poimi ulkoa muutama lehti, esim. viinimarjan, kirsikan tai vaahteran pienimpiä lehtiä.
- Laita kattilaan vähän vettä ja kanneksi syvä lautanen.
- Aseta suklaapalat lautaselle ja odota pari minuuttia. Kuumenna vesi lähes kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.
- Kun suklaa on sulanut, levitä sitä pullasudilla paksu kerros kunkin lehden yläpintaan. Laita lehdet jääkaappiin.
- Kun suklaa on jähmettynyt, vedä lehti irti. Lehtien jättämät kuviot ovat hienoja ja suklaalehdet ovat aivan aidon näköisiä!
- Käytä esim. kakkujen koristeina. Säilytä ylimääräiset suklaalehdet rasiassa pakastimessa.