Syötävät kukat - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Syötävät kukat

Syötävät kukat

On paljon syötäviä kukkia, joita voi käyttää koristeina.

Syötävät kukat

On paljon syötäviä kukkia, joita voi käyttää koristeina.

Syötävät kukat

Tiesitkö, että on myös paljon syötäviä kukkia, joita voi käyttää koristeina? Syötäväksi soveltuvat orvokit, krassit, ruusut, samettikukat, kehäkukka, ruiskaunokki, puna-apila, kurpitsa sekä monet kukkivat maustekasvit.

Tarvitset:
  • tuoreita orvokkeja
  • ohuen siveltimen
  • kahden munan valkuaiset
  • hienosokeria ja leivoksia

 

Sokeriorvokit

  1. Poimi kukat kuivalla säällä.
  2. Maalaa kukin kukka varovasti munanvalkuaisella, älä maalaa kerralla 7–8 kukkaa enempää, sillä valkuainen kuivuu nopeasti.
  3. Sirottele lusikalla hienosokeria kukille, varo laittamasta liikaa.
  4. Jätä kukat kuivumaan. Näin käsitellyistä kukista tulee kovia ja hauraita.
  5. Laita kukat leivosten päälle, käytä 2–3 kukkaa kuhunkin.

 

Kukkajääpalat

  1. Laita syötäväksi kelpaavia kukkia (tai mansikan paloja, mintun lehtiä ym.) jääpalamuottiin ja täytä se vedellä.
  2. Laita muotti pakastimeen ja anna sen olla siellä 2–3 tuntia tai kunnes jääpalat ovat täysin jäätyneet.
  3. Käytä kukkajääpaloja kylmissä juomissa.

 

Suklaalehdet

  1. Osta levy tummaa suklaata ja poimi ulkoa muutama lehti, esim. viinimarjan, kirsikan tai vaahteran pienimpiä lehtiä.
  2. Laita kattilaan vähän vettä ja kanneksi syvä lautanen.
  3. Aseta suklaapalat lautaselle ja odota pari minuuttia. Kuumenna vesi lähes kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.
  4. Kun suklaa on sulanut, levitä sitä pullasudilla paksu kerros kunkin lehden yläpintaan. Laita lehdet jääkaappiin.
  5. Kun suklaa on jähmettynyt, vedä lehti irti. Lehtien jättämät kuviot ovat hienoja ja suklaalehdet ovat aivan aidon näköisiä!
  6. Käytä esim. kakkujen koristeina. Säilytä ylimääräiset suklaalehdet rasiassa pakastimessa.