Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Huonekasvien mullanvaihto

Huonekasvien mullanvaihto

Mullanvaihdon tarkoituksena on pitää kasvi elinvoimaisena antamalla juurille lisää kasvutilaa ja ravinteita.

Huonekasvien mullanvaihto

Mullanvaihdon tarkoituksena on pitää kasvi elinvoimaisena antamalla juurille lisää kasvutilaa ja ravinteita.

Kevät on uuden kasvun aikaa, huonekasvit alkavat piristyä pimeän talven jälkeen. Useimmille kasveille kevät on sopivin aika mullanvaihtoon. Mullanvaihdon tarkoituksena on pitää kasvi elinvoimaisena antamalla juurille lisää kasvutilaa ja ravinteita. Mullanvaihdon yhteydessä poistuu myös vanhaan multaan mahdollisesti kertyneitä kalkki- ja lannoitesuolajäämiä.

Biolanin luonnonmukaisissa, kompostoimalla valmistetuissa kukkamullissa on valmiina kasvin tarvitsemia ravinteita ja mullan pieneliötoiminta on vilkasta. Pieneliötoiminnan seurauksena multa saa kestävän mururakenteen, jolloin se säilyy kuohkeana ja ilmavana.

  1. Ennen ruukunvaihtoa kasvi kastellaan perusteellisesti, jotta juuripaakku pysyisi paremmin koossa.
  2. Uudeksi ruukuksi valitaan halkaisijaltaan pari senttiä entistä suurempi.
  3. Uusi kukkamulta kastellaan erillisessä astiassa ennen ruukutusta. Sopiva suhde on noin ½–1 dl vettä multalitraa kohti.
  4. Juuripaakku asetetaan uuden ruukun keskelle ja reunoille jäävät raot täytetään uudella kukkamullalla, kuitenkaan liikaa tiivistämättä. Päältä kasteltaviin ruukkuihin jätetään kasteluvaraa.
  5. Mullanvaihdon jälkeen kasvit suojataan suoralta auringonpaisteelta ja niitä sumutetaan nuutumisen estämiseksi.
  6. Mullan pinnan annetaan kuivahtaa pari päivää ennen ensimmäistä kastelua.
  7. Lannoitus aloitetaan noin kuukauden kuluttua mullanvaihdosta.

 

Biolan Musta Multa on runsaasti ravinteita sisältävä yleismulta, joka sopii useimpien huonekasvien kasvualustaksi. Siihen muodostuu kestävä mururakenne, joka parantaa kasvien juurten hyvinvointia.

 

Altakasteluruukuissa käytetään pitkäkuituista ja hyvin vettä johtavaa Biolan Altakastelumulta. Se parantaa veden imeytymistä altakasteluruukun vesisäiliöstä multatilaan. Altakastelumultaan lisätty mykorritsa parantaa juurten kuntoa ja kasvin stressinsietokykyä.

 

 

Kaktuksien ja muiden mehikasvien kasvualustaksi on kehitetty Biolan Kaktusmulta, jonka rakenne, ravinnetaso ja happamuus on näille kasveille optimaalinen.

 

 

Kylvöihin ja taimikasvatukseen parasta multaa on luonnonmukainen Kylvö- ja taimimulta. Se on hienojakoista ja vaaleaa turveseosta, johon on lisätty hiekkaa. Multaan on lisätty myös kasvua ja kasvin terveyttä edistäviä hyötymikrobeja: Gliocladiumia ja mykorritsaa.

 

On joitakin kasveja, jotka hyötyvät alhaisesta pH:sta. Näitä kasveja tulisi mahdollisuuksien mukaan kastella sadevedellä ja ruukutuksen yhteydessä Musta Mullan joukkoon kannattaa lisätä kalkitsematonta turvetta (Biolan Perusturve), noin ¼ käytettävän mullan määrästä. Tällaisia kasveja ovat atsalea, flamingonkukka, jalohortensia, kamelia, keikarinkukka ja tohtorinkukka.


Lue lisää aiheista