Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Puutarhan Talvisuoja auttaa perennoja, ruusuja ja arkoja köynnöksiä selviytymään talven pakkasista, viimasta ja kuivattavasta kevätauringosta.
Puutarhan Talvisuoja auttaa perennoja, ruusuja ja arkoja köynnöksiä selviytymään talven pakkasista, viimasta ja kuivattavasta kevätauringosta.

8.11.2017

Suojaa arat perennat ja köynnökset Talvisuojalla

Osa perennoista, köynnöksistä ja jaloruusuista kasvaa täällä Suomessa menestymisensä äärirajoilla. Lumipeite suojaa kasveja viimalta, pakkaselta ja kuivattavalta kevätauringolta. Mutta mitä jos ei ole lunta?

Biolan Puutarhan Talvisuoja on turvetta, joka suojaa monivuotisia kasveja tuulelta, pakkaselta ja auringolta. Puutarhan talvisuojaa levitetään kasvien tyvialueelle 10–20 sentin kerros.

Levitä Puutarhan Talvisuoja maan pinnan jäädyttyä

Oikea aika Talvisuojan levitykselle on sitten, kun maan pinta on jo ehtinyt jäätyä. Jos kasvit peitetään heti syksyllä, altistuvat ne erilaisille kasvitaudeille. Jos talvehtimissuojaksi tarkoitettu kate tai peite laitetaan sulaan maahan, maa pysyy kauemmin sulana ja houkuttelee myös jyrsijöitä kasvien tyvelle. Siksi suojat laitetaan paikoilleen vasta maan pinnan jäädyttyä.

Arat köynnökset, kuten ruusut ja jalokärhöt, kannattaa mahdollisuuksien mukaan laskea maahan ja peittää siinä.

Ikivihreille perennoille pahin uhka on kuivattava kevätaurinko. Kun maa on vielä jäässä ja aurinko alkaa paistaa, kasvit eivät saa maasta vettä. Siksi versot kuivettuvat helposti. Ikivihreillä talvisuojan annetaankin olla paikoilla niin kauan, kunnes maa on sulanut.

 

 

 

 


Aiheeseen liittyviä tuotteita

Biolan Puutarhan Talvisuoja

Biolan Puutarhan Talvisuoja on tarkoitettu kylmänarkojen kasvien, kuten ryhmäruusujen, jalokärhöjen ja perennojen, talvisuojaukseen. Talvisuoja hidastaa maan...

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Talvinen puutarha

Monivuotiset kasvit talvehtivat pakkasia paossa lumivaipan alla. Lumen alla myyrät saattavat kaivella käytäviään ja hankien päällä jänikset kurkottelevat kohti...

Taimikasvatuksella aikaistamaan kasvukautta

Taimikasvatus on keino pidentää kasvukautta. Suomen kesä on niin lyhyt, etteivät kaikki meillä viljeltävät vihannekset ehtisi tuottaa satoa tai kukat kukkia...

Vinkit talvikompostointiin

Kompostin lämpö syntyy kompostin pieneliöiden hajottaessa tuoretta jätettä. Kauttaaltaan hyvin lämpöeristetyssä kompostorissa, Biolan Pikakompostori...