Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Kyynelkoivu
Pirkkalankoivu
Punakoivu
Taalainkoivu

24.7.2011

Erikoisia koivuja

Koivut ovat meille suomaleisille tuttuja, mutta myös hieman arkisia puita. Koivujen erikoismuodoista löytyy monta säväyttävää erikoisuutta ja osa niistä löytyy myös pihaltamme. Lisää erilaisia koivuja istutetaan vielä tämän kesän aikana.

Kyynelkoivu (Betula pendula ’Youngii’) on rauduskoivuun vartettu riippamuoto, josta tulee vanhemmiten leveä puu. Sen pitkät oksat riippuvat suoraan maata kohti. Rungon korkeus riippuu perusrungon korkeudesta. Kyynelkoivu tarvitsee ympärilleen tilaa. Nuorena puu pysyy kauniina, mutta vanhemmiten se saattaa ränsistyä ja tiputella kuivia oksia. Menestyy vyöhykkeillä I-IV.

Pirkkalankoivu (Betula pendula f. bircalensis) lienee vanhin tunnettu kotimainen liuskalehtinen muoto.  Se löytyi viime vuosisadan puolella Pirkkalasta. Lehtien liuskat ovat ehytlaitaisia eivätkä kovin teräväkärkisiä. Pirkkalankoivun lehdet ovat isohampaiset matalaan liuskoittuneet. Menestyy vyöhykkeillä I-V.

Punakoivu (Betula pubescens f. rubra) on hieskoivun punalehtinen muoto, joka on kotoisin Oulun läheltä Ylikiimingistä. Sitä voikin suositella myös Pohjois-Suomeen. Lehtien punainen väri säilyy kauniina koko kesän. Menestyy vyöhykkeillä I-VIII

Taalainkoivu (Betula pendula ’Dalecarlica’) on löytynyt Ruotsista Taalainmaalta jo yli 200 vuotta sitten. Sen lehdet ovat hyvin syväliuskaiset, mikä on tehnyt siitä suositun koristepuun. Taalainkoivun oksat riippuvat. Menestyy vyöhykkeillä I-IV.


Ajankohtaista Biolanilla