Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Kasvata ja mökkeile kestävästi

Puutarhanhoito antaa energiaa ja iloa. Upota sormet multaan ja inspiroidu kasvun ihmeestä.
Katso alta ajankohtaiset vinkit ja tuotteet puutarhaan sekä ekologiseen mökkeilyyn.

 

Syyslannoitus annetaan jo elokuussa

Syyslannoituksesta hyötyvät kaikki monivuotiset kasvit: perennat, koristepuut ja -pensaat, hedelmä- ja marjakasvit, köynnökset sekä nurmikko. Riittävän ajoissa annettu syyslannoitus parantaa kasvien kestävyyttä kylmyyttä vastaan ja lisää seuraavan vuoden kukintaa ja satoa. Syyslannoituksen aikaan kasvien tulisi olla vielä kesäisen vihreitä. Jos kasvit ovat jo ehtineet värittyä ruskan väreihin, ne eivät enää hyödynnä syyslannoitteen ravinteita. Syyslannoitukseen käytetään typettömiä lannoitteita.

 

Lue lisää syyslannoituksesta

 

Istuta kylmää kestäviä syysryhmäkasveja

Nyt on aika istuttaa syksyn kylmää sietäviä lajeja piharuukkuihin. Värikkäät ruukkukrysanteemit, syysasterit, syklaamit, koristekaalit ja pensastädykkeet kestävät pikkupakkasia ja ilahduttavat siten pitkään syksyyn.

Syysryhmäkasveja kastellaan säännöllisesti ja niiden lannoitusta jatketaan koko kukinnan ajan. Lannoitus hoituu helposti kasteluveteen lisättävällä Kesäkukkalannoitteella tai Kastelulannoitteella.

 

Katso istutusideat
 

Kattopuutarha tuottaa elämyksiä

Kattopuutarhoilla on kasvava rooli kaupunkiympäristön viihtyisyyden ja luonnon monimuotoisuuden lisääjinä. Finlaysonin alueelta Tampereelta löytyy yksi suomalaisen kattoviljelyn suunnannäyttäjistä. Katolla kukkii kasvitaideteos Elämänkehä ja siellä kasvatetaan myös luomusatoa kattokahvilan tarpeisiin. 

Biolan on kehittänyt kattopuutarhaan ekologisen kasvualustan, jonka raaka-aineena hyödynnetään kotimaista, nopeasti uusiutuvaa rahkasammalta. Rahkasammal on kasvien kannalta ihanteellinen, koska se pystyy sitomaan paljon vettä, mutta säilyttää silti ilmavuutensa, mikä on juurien hyvinvoinnin kannalta tärkeää. Sammal on myös kattoviljelyyn sopivan kevyttä eivätkä homeet viihdy siinä.
 

Katso lisää kattopuutarhasta

Rahkasammal on ekologinen kasvualustan raaka-aine

Rahkasammalta kerätään suon pinnasta, ja se alkaa uusiutua heti keruun jälkeen. Suo säilyy suona ja arvokkaana hiilivarastona. Rahkasammaleella on monia ylivertaisia ominaisuuksia kasvualustana: Se pidättää vettä, mutta säilyy silti ilmavana. Rahkasammaleella on luontainen kyky estää homeiden kasvua. Nopeasti uusiutuva rahkasammal on ekologinen kasvualustaraaka-aine.

 

Lue lisää rahkasammaleesta

 

Miten käymäläjätteitä voi hyödyntää?

Kesän aikana kuivakäymälästä syntyy sekä kiinteää jätettä että nesteitä. Ravinnepitoiset käymäläjätteet kannattaa hyödyntää omassa puutarhassa. 

Käymäläjäte on aina kompostoitava. Kompostikäymälässä kiinteät jätökset komostoituvat, ja tyhjennettävää kompostia voikin levittää koristekasvien katteeksi sellaisenaan. Kuivikekäymäköistä tyhjennettävä jäte jälkikompostoidaan.

Sekä virtsa että suotoneste soveltuvat kompostiherätteeksi ja lannoitteeksi. Kompostissa ne nopeuttavat hajoamista ja nesteen sisältämät ravinteet sitoutuvat syntyvään kompostimultaan.

 

Katso kaikki vinkit hyötykäyttöön

Kompostointi onnistuu myös mökillä

Kompostoimalla pääsee helposti ja ekologisesti eroon biojätteestä. Mökillä keittiön biojätteet, kuivakäymälän jätökset sekä puutarhan kasvijätteet on helppo kompostoida mullaksi ja siten kierrättää ravinteet omassa mökkipuutarhassa. 

Mökkikompostori soveltuu kesäaikaiseen keittiö- ja käymäläjätteen kompostointiin ja Kompostikäymälässä voi puolestaan kompostoida myös keittiön biojätteitä. 

 

Lue lisää mökkikompostoinnista 

 

Kunnosta mökkihuussi

Nykyaikainen kuivakäymälä on helppo käyttää, siisti ja hajuton. Perinteinen reikä ja saavi -yhdistelmä ulkohuussissa ei ole tätä päivää, ja kaiken lisäksi se on laiton viritys. Kuivakäymälävaihtoehtoja on onneksi runsaasti erilaisiin kohteisiin; kompostoiva käymälä uudistaa ulkohuussin nykypäivään ja pakastava tai polttava käymälä on helppo asentaa sisätiloihin.

Kuivakäymälä säästää myös vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä. 

 

Lue lisää kuivakäymälävaihtoehdoista

Helposti verkkokaupasta

Verkkokaupastamme voit kätevästi tilata suoraan kotiisi Biolanin ympäristötuotteita sekä niihin liittyviä varaosia ja tarvikkeita. Verkkokaupan valikoimiin kuuluu myös huonekasvi- ja puutarhatuotteitamme. Verkkokaupassa on lisäksi Outlet -osio, jossa on myynnissä II-laatuisia ja poistotuotteita. Kannattaa tutustua!

 

Klikkaa verkkokauppaan