Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Kasvata ja mökkeile kestävästi

Puutarhanhoito antaa energiaa ja iloa. Upota sormet multaan ja inspiroidu kasvun ihmeestä.
Katso alta ajankohtaiset vinkit ja tuotteet puutarhaan sekä ekologiseen mökkeilyyn.

 

Kukkaloistoa koko kesäksi 

Kesäkukat kukkivat koko kesän ja ne ilahdutavat niin parvekkeella, terassilla kuin piharuukuissakin. Kesäkukkien hoito on helppoa, kun muistetaan säännöllinen kastelu ja lannoitus.

Kylmää sietävät esimerkiksi orvokki, muratti ja bellis. Lasitetulla parvekkeella viihtyvät jo muutkin kesäkukat.  Ruukut ja amppelit voi myös nostaa sisälle, jos on luvattu yöpakkasta.

 

Katso vinkit kesäkukkien istutukseen ja hoitoon

Kasvata itse maukkaat tomaatit

Mikään ei maistu paremmalta kuin itse kasvatettu tomaatti! Tomaatti rakastaa lämpöä ja sen kasvatus onnistuukin parhaiten kasvihuoneessa tai lasitetulla parvekkeella. Nopeakasvuiset lajikkeet ehtivät kypsyttää satoa myös terassilla tai lämpimällä seinustalla.

Kasvatus on helppoa, kun istutat taimet Biolan Kasvusäkkiin. Säkissä on valmiina luomulannoite koko kesän kasvulle eikä lannoituksesta tarvitse huolehtia.


Lue helpot vinkit tomaatin kasvatukseen

Säkeissä voit kasvattaa missä vaan

Haaveiletko helposta puutarhanhoidosta? Viljelysäkit mahdollistavat satoisan ja kukkivan puutarhan perustamisen lähes minne tahansa: parvekkeelle, terassille, kasvihuoneeseen, lämpimälle seinustalle, laiturille tai kallioiselle mökkitontille. Säkeissä voi kasvattaa sellaisillakin paikoilla, joihin ei muuten ole mahdollista istuttaa kasveja. 


Poimi ideat säkkikasvatukseen

Mökkihuussi kuntoon kesäksi

Nykyaikainen kuivakäymälä on helppo käyttää, siisti ja hajuton. Perinteinen reikä ja saavi -yhdistelmä ulkohuussissa ei ole tätä päivää, ja kaiken lisäksi se on laiton viritys. Kuivakäymälävaihtoehtoja on onneksi runsaasti erilaisiin kohteisiin; kompostoiva käymälä uudistaa ulkohuussin nykypäivään ja pakastava tai polttava käymälä on helppo asentaa sisätiloihin.

Kuivakäymälä säästää myös vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä. 

 

Lue lisää kuivakäymälävaihtoehdoista

Kompostointi onnistuu myös mökillä

Kompostoimalla pääsee helposti ja ekologisesti eroon biojätteestä. Mökillä keittiön biojätteet, kuivakäymälän jätökset sekä puutarhan kasvijätteet on helppo kompostoida mullaksi ja siten kierrättää ravinteet omassa mökkipuutarhassa. 

Mökkikompostori soveltuu kesäaikaiseen keittiö- ja käymäläjätteen kompostointiin ja Kompostikäymälässä voi puolestaan kompostoida myös keittiön biojätteitä. 

Lue lisää mökkikompostoinnista 

 

Parvekkeella kasvatat niin kukat kuin vihanneksetkin

Parveke on kaupunkiviljelijän rentoutumispaikka ja keittiötarha. Parvekkeella voit kasvattaa monenlaista kaunista ja herkullista. Lasitetulla parvekkella olosuhteet ovat kuin kasvihuoneessa ja viljelykausi voi kestää jopa kuukausia kauemmin kuin ulkona. 
Valitse kasvit valoisuuden mukaan, hanki hyvää multaa, muista lannoittaa − ja nauti!


Inspiroidu parvekekasvatuksesta

 

Ehosta nurmikko uuteen kasvuun

Nurmikko vaatii hoitoa säilyäkseen kauniina. Odota kuitenkin roudan sulamista ja maan kuivahtamista ennen kuin lähdet haravoimaan ja lannoittamaan nurmikkoa. Vanhoille ja sammaloituneille nurmikoille paras lannoite on Sammalsyöppö, joka kuivattaa sammaleen samalla, kun ravitsee nurmiheinät vahvaan kasvuun. Hyvinvoiva ja vahvussa kasvussa oleva nurmikko pärjää kilpailussa rikkakasveja ja sammalta vastaan.

Keväällä on oikea aika paikata nurmikon paljaat laikut. Paikattavista kohdista rikotaan maan pinta ja päälle levitetään kerros multaa, johon kylvetään uudet siemenet. 

 

Lue kaikki vinkit nurmikon hoitoon

Helposti verkkokaupasta

Verkkokaupastamme voit kätevästi tilata suoraan kotiisi Biolanin ympäristötuotteita sekä niihin liittyviä varaosia ja tarvikkeita. Verkkokaupan valikoimiin kuuluu myös huonekasvi- ja puutarhatuotteitamme. Verkkokaupassa on lisäksi Outlet -osio, jossa on myynnissä II-laatuisia ja poistotuotteita. Kannattaa tutustua!

 

Klikkaa verkkokauppaan