Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

 

 

 

Kiireettömästi kotona

Puutarhanhoito antaa energiaa ja iloa. Upota sormet multaan ja inspiroidu kasvun ihmeestä.

Ajankohtaisia vinkkejä ja tuotteita puutarhanhoitoon ja ekologiseen asumiseen. 

Ehosta nurmikko uuteen kasvuun

Nurmikko vaatii hoitoa säilyäkseen kauniina. Odota kuitenkin roudan sulamista ja maan kuivahtamista ennen kuin lähdet haravoimaan ja lannoittamaan nurmikkoa. Vanhoille ja sammaloituneille nurmikoille paras lannoite on Sammalsyöppö, joka kuivattaa sammaleen samalla, kun ravitsee nurmiheinät vahvaan kasvuun. Hyvinvoiva ja vahvussa kasvussa oleva nurmikko pärjää kilpailussa rikkakasveja ja sammalta vastaan.

Keväällä on oikea aika paikata nurmikon paljaat laikut. Paikattavista kohdista rikotaan maan pinta ja päälle levitetään kerros multaa, johon kylvetään uudet siemenet. 

 

Lue kaikki vinkit nurmikon hoitoon

Parvekkeella kasvatat niin kukat kuin vihanneksetkin

Parveke on kaupunkiviljelijän rentoutumispaikka ja keittiötarha. Parvekkeella voit kasvattaa monenlaista kaunista ja herkullista. Lasitetulla parvekkella olosuhteet ovat kuin kasvihuoneessa ja viljelykausi voi kestää jopa kuukausia kauemmin kuin ulkona. 

Valitse kasvit valoisuuden mukaan, hanki hyvää multaa, muista lannoittaa − ja nauti!

 

Inspiroidu parvekekasvatuksesta

 

Taimikasvatus onnistuu ikkunalaudalla 

Taimikasvatuksella voit aikaistaa kasvien kukintaa ja satoa. Moni kasvi ei ehtisi tuottaa satoa Suomen kesässä ilman esikasvatusta sisällä. Taimikasvatus on helppoa, se onnistuu vailoisalla ikkunalaudalla. Nyt on aika kylvää esimerkiksi ahkeraliisa, petunia ja tomaatti.

Nopeakasvuisten vihannesten, kuten kurkku, maissi ja kesäkurpitsa, kylvö jätetään toukokuun alkuun, etteivät taimet ehtisi venyä sisällä liikaa.

 

Helppo taimikasvatus Sammalnapeissa

 

Mullanvaihto piristää huonekasvit kasvuun

Huonekasvit kaipaavat vuosittain uutta multaa, koska multa maatuu ruukussa vähitellen ilmattomaksi. Ruukku voi myös jäädä pieneksi tai kalkkia ja lannoitesuoloja on voinut kertyä ruukun pinnalle. Viherkasvien mullanvaihdon aika on helmi-maaliskuussa ja kukkivien kasvien vuoro on hieman myöhemmin keväällä.

Lisää mullanvaihdon yhteydessä Rootgrow mykorritsaa ruukkuun. Se vahvistaajuuristoa ja siksi kasveista kehittyy elinvoimaisia ja terveitä.

 

Kaikki vinkit mullanvaihtoon 

 

Kompostointi onnistuu ympäri vuoden

Kotitalousjätteestä noin kolmasosa on biojätettä. Kompostoimalla biojätteen ravinteet pystyy hyödyntämään omassa puutarhassa ja samalla sekajätteen määrä vähenee. Lämpökompostorissa kompostointi onnistuu ympäri vuoden. 

Tehokuivike antaa puhtia kompostointiin. Se sisältää energiaa ja typpeä, jotka nostavat kompostin lämpötilaa. Tehokuivikkeen biohiili sitoo hajuja itseensä ja aktivoi pieneliöiden toimintaa. 

 

Katso vinkit kylmän ajan kompostointiin

 

Mökkihuussi kuntoon kesäksi

Nykyaikainen kuivakäymälä on helppo käyttää, siisti ja hajuton. Perinteinen reikä ja saavi -yhdistelmä ulkohuussissa ei ole tätä päivää, ja kaiken lisäksi se on laiton viritys. Kuivakäymälävaihtoehtoja on onneksi runsaasti erilaisiin kohteisiin; kompostoiva käymälä uudistaa ulkohuussin nykypäivään ja pakastava tai polttava käymälä on helppo asentaa sisätiloihin.

Kuivakäymälä säästää vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä. 

 

Lue lisää kuivakäymälävaihtoehdoista.

 

Helposti verkkokaupasta

Verkkokaupastamme voit kätevästi tilata suoraan kotiisi Biolanin ympäristötuotteita sekä niihin liittyviä varaosia ja tarvikkeita. Verkkokaupan valikoimiin kuuluu myös huonekasvi- ja puutarhatuotteitamme. Verkkokaupassa on lisäksi Outlet -osio, jossa on myynnissä II-laatuisia ja poistotuotteita. 

Tarjouksia päivitetään jatkuvasti. Tällä hetkellä verkkokaupassamme esim. Biolan jätevedenpuhdistuslaitteita, kompostoreita ja käymälöitä tarjoushinnoin. Kannattaa tutustua. 

 

Klikkaa verkkokauppaan
 

Rahkasammal on ekologinen kasvualustan raaka-aine

Rahkasammalta kerätään suon pinnasta, ja se alkaa uusiutua heti keruun jälkeen. Suo säilyy suona ja arvokkaana hiilivarastona. Rahkasammaleella on monia ylivertaisia ominaisuuksia kasvualustana: Se pidättää vettä, mutta säilyy silti ilmavana. Rahkasammaleella on luontainen kyky estää homeiden kasvua. Nopeasti uusiutuva rahkasammal on ekologinen kasvualustaraaka-aine.

 

Lue lisää rahkasammaleesta

 

Biolan - kiertotalouden edelläkävijä

Biolan on ollut kiertotalouden edelläkävijä jo ennen kuin kiertotaloustermiä on keksitty. Biolan perustettiin 45 vuotta sitten hyödyntämään broilerinkasvatuksessa syntyvää kananlantaa. Silloin syntyi markkinoiden ensimmäinen rakeistettu luomulannoite, Biolan Luonnonlannoite. Tänä päivänä Biolan on paljon muutakin kuin kanankakkaa.

 

Lue koko tarina

 

Ekomittari pakkauksiin

Vastuullinen kuluttaminen on nouseva trendi. Ekologisuus, kiertotalous ja kestävä kehitys ohjaavat yhä useammin tuotevalintaa. Halusimme osaltamme helpottaa päätöstä ja lisäsimme multatuotteisiimme Ekomittarin. Se kertoo kuinka suuri osuus tuotteen raaka-aineista on kierrätettyä tai uusiutuvaa.

Kiertotalous ja kestävät arvot ovat ohjanneet Biolanin toimintaa aina yrityksen perustamisesta lähtien. Biolanin tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään suuria määriä kierrätysraaka-aineita korvaamaan neitseellisiä raaka-aineita. Raaka-ainekentällämme kompostoidaan ja käsitellään maatalouden ja teollisuuden sivuvirtoja orgaanisiksi lannoitteiksi ja kasvualustoiksi. 

 

Lue lisää Ekomittarista

Jätevesiremontti pitää tehdä nyt

Oikealla käsittelyllä ehkäistään jätevesien päätyminen läheisiin kaivoihin, pohjaveteen tai vesistöihin. Tiedätkö, koskeeko uuden jätevesiasetuksen vaatimukset omaa kotiasi tai mökkiäsi? Siirtymäaika päättyi 31.10.2019 ja nyt kiinteistön pitää täyttää annetut vaatimukset.

 

Lue vinkit ja tutustu ratkaisuihimme