Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Kasvata ja mökkeile kestävästi

Puutarhanhoito antaa energiaa ja iloa. Upota sormet multaan ja inspiroidu kasvun ihmeestä.
Katso alta ajankohtaiset vinkit ja tuotteet puutarhaan sekä ekologiseen mökkeilyyn.

 

Syyslannoitus annetaan jo elokuussa

Syyslannoituksesta hyötyvät kaikki monivuotiset kasvit: perennat, koristepuut ja -pensaat, hedelmä- ja marjakasvit, köynnökset sekä nurmikko. Riittävän ajoissa annettu syyslannoitus parantaa kasvien kestävyyttä kylmyyttä vastaan ja lisää seuraavan vuoden kukintaa ja satoa. Syyslannoituksen aikaan kasvien tulisi olla vielä kesäisen vihreitä. Jos kasvit ovat jo ehtineet värittyä ruskan väreihin, ne eivät enää hyödynnä syyslannoitteen ravinteita. Syyslannoitukseen käytetään typettömiä lannoitteita.

Lue lisää syyslannoituksesta

 

Kattopuutarha tuottaa elämyksiä

Kattopuutarhoilla on kasvava rooli kaupunkiympäristön viihtyisyyden ja luonnon monimuotoisuuden lisääjinä. Finlaysonin alueelta Tampereelta löytyy yksi suomalaisen kattoviljelyn suunnannäyttäjistä. Katolla kukkii kasvitaideteos Elämänkehä ja siellä kasvatetaan myös luomusatoa kattokahvilan tarpeisiin. 

Biolan on kehittänyt kattopuutarhaan ekologisen kasvualustan, jonka raaka-aineena hyödynnetään kotimaista, nopeasti uusiutuvaa rahkasammalta. Rahkasammal on kasvien kannalta ihanteellinen, koska se pystyy sitomaan paljon vettä, mutta säilyttää silti ilmavuutensa, mikä on juurien hyvinvoinnin kannalta tärkeää. Sammal on myös kattoviljelyyn sopivan kevyttä eivätkä homeet viihdy siinä.
 

Katso lisää kattopuutarhasta.

Muista lannoittaa kesäkukkia 

Kesäkukat kukkivat koko kesän ja ne ilahdutavat niin parvekkeella, terassilla kuin piharuukuissakin. Kesäkukkien hoito on helppoa, kun muistetaan säännöllinen kastelu ja lannoitus.

Kesäkukkia voi istuttaa koko kesän ajan ja näin terassin tai parvekkeen ilmettä voi helposti muuttaa. Alkukesän kukkien tilalle voi nyt istuttaa lämpöä rakastavia pelargoneja, petunioita ja samettikukkia.

 

Katso vinkit kesäkukkien istutukseen ja hoitoon

Hoida tomaatteja oikein

Mikään ei maistu paremmalta kuin itse kasvatettu tomaatti! Tomaatti rakastaa lämpöä ja sen kasvatus onnistuukin parhaiten kasvihuoneessa tai lasitetulla parvekkeella. Nopeakasvuiset lajikkeet ehtivät kypsyttää satoa myös terassilla tai lämpimällä seinustalla.

Ajallaan tehdyt hoitotyöt varmistavat, että kasvusto säilyy terveenä ja elinvoimaisena. Ensimmäisiä tomaatteja kerätään jo! 

 

Lue helpot vinkit tomaatin kasvatukseen

Parvekkeella kasvatat niin kukat kuin vihanneksetkin

Parveke on kaupunkiviljelijän rentoutumispaikka ja keittiötarha. Parvekkeella voit kasvattaa monenlaista kaunista ja herkullista. Lasitetulla parvekkella olosuhteet ovat kuin kasvihuoneessa ja viljelykausi voi kestää jopa kuukausia kauemmin kuin ulkona. 
 

Valitse kasvit valoisuuden mukaan, hanki hyvää multaa, muista lannoittaa − ja nauti! Vielä ehdit aloittaa esimerkiksi salaattien ja yrttien kasvatuksen tai istuttaa ihastuttavia syyskukkijoita.


Inspiroidu parvekekasvatuksesta

 

Miten käymäläjätteitä voi hyödyntää?

Kesän aikana kuivakäymälästä syntyy sekä kiinteää jätettä että nesteitä. Ravinnepitoiset käymäläjätteet kannattaa hyödyntää omassa puutarhassa. 

Käymäläjäte on aina kompostoitava. Kompostikäymälässä kiinteät jätökset komostoituvat, ja tyhjennettävää kompostia voikin levittää koristekasvien katteeksi sellaisenaan. Kuivikekäymäköistä tyhjennettävä jäte jälkikompostoidaan.

Sekä virtsa että suotoneste soveltuvat kompostiherätteeksi ja lannoitteeksi. Kompostissa ne nopeuttavat hajoamista ja nesteen sisältämät ravinteet sitoutuvat syntyvään kompostimultaan.

 

Katso kaikki vinkit hyötykäyttöön

Kompostointi onnistuu myös mökillä

Kompostoimalla pääsee helposti ja ekologisesti eroon biojätteestä. Mökillä keittiön biojätteet, kuivakäymälän jätökset sekä puutarhan kasvijätteet on helppo kompostoida mullaksi ja siten kierrättää ravinteet omassa mökkipuutarhassa. 

Mökkikompostori soveltuu kesäaikaiseen keittiö- ja käymäläjätteen kompostointiin ja Kompostikäymälässä voi puolestaan kompostoida myös keittiön biojätteitä. 

Lue lisää mökkikompostoinnista 

 

Kunnosta mökkihuussi

Nykyaikainen kuivakäymälä on helppo käyttää, siisti ja hajuton. Perinteinen reikä ja saavi -yhdistelmä ulkohuussissa ei ole tätä päivää, ja kaiken lisäksi se on laiton viritys. Kuivakäymälävaihtoehtoja on onneksi runsaasti erilaisiin kohteisiin; kompostoiva käymälä uudistaa ulkohuussin nykypäivään ja pakastava tai polttava käymälä on helppo asentaa sisätiloihin.

Kuivakäymälä säästää myös vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä. 

 

Lue lisää kuivakäymälävaihtoehdoista

Helposti verkkokaupasta

Verkkokaupastamme voit kätevästi tilata suoraan kotiisi Biolanin ympäristötuotteita sekä niihin liittyviä varaosia ja tarvikkeita. Verkkokaupan valikoimiin kuuluu myös huonekasvi- ja puutarhatuotteitamme. Verkkokaupassa on lisäksi Outlet -osio, jossa on myynnissä II-laatuisia ja poistotuotteita. Kannattaa tutustua!

 

Klikkaa verkkokauppaan