Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

 

 

 

Luo vihreämpää maailmaa


Ajankohtaisia vinkkejä ja tuotteita puutarhanhoitoon ja ekologiseen asumiseen. Tule mukaan – upota sormet multaan ja rakenna kanssamme vihreämpi huominen!

Osallistu siemenarvontaan 

Nyt voit voittaa kattavan paketin kukkien ja vihannesten siemeniä. Palkinnon lajeista osan voi kylvää suoraan ulos, mutta osa vaatii taimikasvatuksen sisällä. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan viisi 50 € arvoista siemenpalkintoa. Vastausaikaa on 24.2. asti. Siemenet ovat Exotic Gardenin siemenvalikoimasta.

 

Klikkaa arvontasivulle.

BIOLAN UUTUUDET 2020

Nykyaikainen puutarhatuote on ekologinen ja helppokäyttöinen

Kaupungistumisen seurauksena ihmiset kaipaavat luontoon. Vihreä keidas halutaan lähelle, omalle parvekkeelle tai terassille. Kotipuutarhurit ovat innostuneet hyötyviljelystä, ja puutarhanhoitoa pidetään ekologisena harrastuksena. Kasvattamalla omat vihannekset ja yrtit voidaan vähentää omaa kulutusta ja siitä aiheutuneita päästöjä. 

Biolanin kevään uutuustuotteet tarjoavat helppoja ja ekologisia ratkaisuja kotipuutarhureille. Sammalnappien ja Pienoiskasvihuoneen avulla taimikasvatus onnistuu helposti lähes missä tahansa. Uusi Puutarhan Sammalmulta on valmistettu 100-prosenttisesti raaka-aineista, jotka ovat joko kierrätettyjä tai nopeasti uusiutuvia. Parvekekasvilannoite soveltuu sekä kukkien että syötävien vihannesten lannoittamiseen. Kasvatusallas puolestaan helpottaa kastelua niin lava-, parveke- kuin terassiviljelyssäkin. 

 

Tutustu Biolan-uutuuksiin 

Sammalnapeissa taimikasvatus on helppoa 

Taimikasvatuksella voi aikaistaa kasvien kukintaa ja satoa. Moni kasvi ei ehtisi tuottaa satoa Suomen kesässä ilman esikasvatusta sisällä. 

Valoisa ikkunalauta sopii hyvin taimikasvatuspaikaksi. Nyt on aika kylvää kasvit, jotka vaativat pitkän taimikasvatusajan. Tällaisia ovat esimerkiksi paprika, tomaatti ja orvokki. Nopeakasvuisten vihannesten, kuten kurkku, maissi ja kesäkurpitsa, kylvö jätetään toukokuun alkuun, etteivät taimet ehtisi venyä sisällä liikaa.

 

Taimikasvatus Sammalnapeissa

 

Mullanvaihto piristää huonekasvit kasvuun

Huonekasvit kaipaavat vuosittain uutta multaa, koska multa maatuu ruukussa vähitellen ilmattomaksi. Ruukku voi myös jäädä pieneksi tai kalkkia ja lannoitesuoloja on voinut kertyä ruukun pinnalle. Viherkasvien mullanvaihdon aika on helmi-maaliskuussa ja kukkivien kasvien vuoro on hieman myöhemmin keväällä.

Lisää mullanvaihdon yhteydessä Rootgrow mykorritsaa ruukkuun. Svahvistaajuuristoa ja siksi kasveista kehittyy elinvoimaisia ja terveitä.

 

Kaikki vinkit mullanvaihtoon 

 

Kompostointi onnistuu ympäri vuoden

Kotitalousjätteestä noin kolmasosa on biojätettä. Kompostoimalla biojätteen ravinteet pystyy hyödyntämään omassa puutarhassa ja samalla sekajätteen määrä vähenee. Lämpökompostorissa kompostointi onnistuu ympäri vuoden. 

Tehokuivike antaa puhtia talvikompostointiin. Se sisältää energiaa ja typpeä, jotka nostavat kompostin lämpötilaa. Tehokuivikkeen biohiili sitoo hajuja itseensä ja aktivoi pieneliöiden toimintaa.

 

Katso vinkit talvikompostointiin

 

Paprika on Vuoden vihannes

Paprikoiden viljelyaika siemenestä satoon kestää vähintään neljä kuukautta, siksi taimikasvatus kannataakin aloittaa ajoissa. Nyt on oikea hetki selata siemenluetteloista omat suosikkilajikkeet.

Paprika tuottaa satoa parhaiten kasvihuoneessa, mutta kasvatus onnistuu myös parvekkeella ja lämpimällä terassilla.

 

Tutustu paprikan kasvatukseen.

 

Rahkasammal on ekologinen kasvualustan raaka-aine

Rahkasammalta kerätään suon pinnasta, ja se alkaa uusiutua heti keruun jälkeen. Suo säilyy suona ja arvokkaana hiilivarastona. Rahkasammaleella on monia ylivertaisia ominaisuuksia kasvualustana: Se pidättää vettä, mutta säilyy silti ilmavana. Rahkasammaleella on luontainen kyky estää homeiden kasvua. Nopeasti uusiutuva rahkasammal on ekologinen kasvualustaraaka-aine.

 

Lue lisää rahkasammaleesta

 

Biolan - kiertotalouden edelläkävijä

Biolan on ollut kiertotalouden edelläkävijä jo ennen kuin kiertotaloustermiä on keksitty. Biolan perustettiin 45 vuotta sitten hyödyntämään broilerinkasvatuksessa syntyvää kananlantaa. Silloin syntyi markkinoiden ensimmäinen rakeistettu luomulannoite, Biolan Luonnonlannoite. Tänä päivänä Biolan on paljon muutakin kuin kanankakkaa.

 

Lue koko tarina

 

Ekomittari pakkauksiin

Vastuullinen kuluttaminen on nouseva trendi. Ekologisuus, kiertotalous ja kestävä kehitys ohjaavat yhä useammin tuotevalintaa. Halusimme osaltamme helpottaa päätöstä ja lisäsimme multatuotteisiimme Ekomittarin. Se kertoo kuinka suuri osuus tuotteen raaka-aineista on kierrätettyä tai uusiutuvaa.

Kiertotalous ja kestävät arvot ovat ohjanneet Biolanin toimintaa aina yrityksen perustamisesta lähtien. Biolanin tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään suuria määriä kierrätysraaka-aineita korvaamaan neitseellisiä raaka-aineita. Raaka-ainekentällämme kompostoidaan ja käsitellään maatalouden ja teollisuuden sivuvirtoja orgaanisiksi lannoitteiksi ja kasvualustoiksi. 

 

Lue lisää Ekomittarista

Jätevesiremontti pitää tehdä nyt

Oikealla käsittelyllä ehkäistään jätevesien päätyminen läheisiin kaivoihin, pohjaveteen tai vesistöihin. Tiedätkö, koskeeko uuden jätevesiasetuksen vaatimukset omaa kotiasi tai mökkiäsi? Siirtymäaika päättyi 31.10.2019 ja nyt kiinteistön pitää täyttää annetut vaatimukset.  

 

Lue vinkit ja tutustu ratkaisuihimme