Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)


 

BIOLAN - VIHREITÄ TEKOJA JO VUODESTA 1974

 

BIOLAN - VIHREITÄ TEKOJA JO VUODESTA 1974

Tutustu 2019 uutuuksiin

Uutuus

Biolan RootgrowTM -mykorritsa on mykorritsaseos puutarha- ja huonekasveille.


 

Biolan Kastelulannoite

Biolan Kasviperäinen lannoite on luonnonmukainen lannoitejauhe kesäkukille, salaateille, yrteille, taimille ja huonekasveille.


 

Uutuus

Biolan Yrtti- ja taimilannoite on valmistettu kotisirkkojen kasvatuksessa syntyvästä lannasta.


 

Uutuus

Biolan Tehokuivike on erikoiskuivike kompostoitumisen tehostamiseen.


 

Uutuus

Biolan Nurmikon Sammalveks ehkäisee sammaleen kasvun nurmikolla.


 

Tutustu 2019 uutuuksiin

Aloita tamikasvatus

Nyt on riittävästi luonnonvaloa taimien vahvaan kasvuun. Valoisa ikkunalauta sopii hyvin taimikasvatuspaikaksi. Maaliskuussa on aika kylvää pitkää taimikasvatusaikaa vaativat kasvit, kuten tomaatti, petunia, leijonankita ja monet muut yksivuotiset kukat. Nopeakasvuisten vihannesten, kuten kurkun, kesäkurpitsan ja maissin, kylvö jätetään huhti-toukokuun vaihteeseen, etteivät taimet ehtisi venyä sisällä liikaa.

 

Lue helpot vinkit taimikasvatukseen. 

Ekomittari pakkauksiin

Vastuullinen kuluttaminen on nouseva trendi. Ekologisuus, kiertotalous ja kestävä kehitys ohjaavat yhä useammin tuotevalintaa. Halusimme osaltamme helpottaa päätöstä ja lisäsimme multatuotteisiimme Ekomittarin. Se kertoo kuinka suuri osuus tuotteen raaka-aineista on kierrätettyä tai uusiutuvaa.

Kiertotalous ja kestävät arvot ovat ohjanneet Biolanin toimintaa aina yrityksen perustamisesta lähtien. Biolanin tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään suuria määriä kierrätysraaka-aineita korvaamaan neitseellisiä raaka-aineita. Raaka-ainekentällämme kompostoidaan ja käsitellään maatalouden ja teollisuuden sivuvirtoja orgaanisiksi lannoitteiksi ja kasvualustoiksi. 

 

Lue lisää Ekomittarista.

Huonekasvien keväthuolto

Huonekasvien kasvurytmiä määrittelee valon määrä.  Kun päivät pitenevät ja aurinko paistaa, alkaa myös huonekasvien kasvu. Kasvit säilyvät edustavina, kun muistetaan oikea kastelu, säännöllinen lannoitus ja mullanvaihto kerran vuodessa. Keväthuollon aika on nyt.

 

Katso kuinka saat huonekasvit menestymään.

 

 

Talvikompostointi

Kompostin lämpö syntyy kompostin pieneliöiden hajottaessa tuoretta jätettä. Kauttaaltaan hyvin lämpöeristetyssä kompostorissa, Biolan Pikakompostori 220eco:ssa, pieneliöiden tuottama lämpö säilyy vuoden ympäri. Muutama vinkki auttaa pitämään kompostoitumisen vauhdissa pakkasessakin.

 

Vinkit talvikompostointiin.

 

Kuinka orkidean saa kukoistamaan?

Oikeanlainen kasvualusta, säännöllinen lannoitus ja kastelu saavat orkidean viihtymään. Valoisalla kasvupaikalla perhosorkidea on helppo kukittaa uudelleen. Etenkin talvella tarvitaan lisävaloa, jos orkidea halutaan kukittaa. Liian vähäisessä valossa orkidean lehdistä tulee pitkiä ja kapeita. 

 

Katso usein kysytyt kysymykset orkideoista.

Uusi Yrtti- ja taimilannoite valmistetaan sirkkalannasta

Tällä hetkellä Suomessa tuotetaan ravinnoksi noin 2,5 miljoonaa kotisirkkaa vuodessa. Kasvatuksen sivutuotteena syntyy sirkkalantaa, josta Biolan valmistaa ekologista kierrätyslannoitetta puutarhaharrastajille. Uudella lannoitteella kasvavat niin yrtit, taimet kuin kukatkin.  

 

Lue sirkkalannasta.

 

Vajaa vuosi aikaa tehdä jätevesiremontti 

Oikealla käsittelyllä ehkäistään jätevesien päätyminen läheisiin kaivoihin, pohjaveteen tai vesistöihin. Tiedätkö, koskeeko uuden jätevesiasetuksen vaatimukset omaa kotiasi tai mökkiäsi? Siirtymäaika päättyy 31.10.2019 ja siihen mennessä kiinteistön pitää täyttää annetut vaatimukset.  

 

Lue vinkit ja tutustu ratkaisuihimme.