Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

 

 

Kiertotaloutta kotipuutarhaan

jo vuodesta 1974

Kiertotaloutta kotipuutarhaan jo vuodesta 1974

Kunnosta nurmikko vahvaan kasvuun

Nurmikko vaatii hoitoa säilyäkseen kauniina. Säännöllinen leikkaus, lannoitus ja kalkitus takaavat nurmen hyvinvoinnin. Keväällä on oikea aika paikata talvivauriot ja antaa ravinteet koko kesän kasvulle. Nurmikon sammaleen voi hävittää lannoituksen yhteydessä.

 

Katso kuinka saat nurmikon edustavaksi.

Kesäkukat kukoistamaan

Ryhmäkasvit kukkivat koko kesän ja niitä voidaan istuttaa parvekelaatikoihin, ruukkuihin, amppeleihin ja penkkeihin monivuotisten kasvien lomaan. Kesäkukkien hoito on helppoa, kun kuhunkin kasvupaikkaan on valittu oikeat kasvit ja muistetaan säännöllinen kastelu ja lannoitus.

Oikeanlainen multa ja istutuksen yhteydessä tehty varastolannoitus siivittävät piharuukut koko kesän kestävään kukoistukseen vähällä vaivalla.

 

Katso vinkit kesäkukkien hoitoon.
 

Istuta uusia kasveja puutarhaan

Kevät on hyvä aika istuttaa uusia puita, pensaita, perennoja ja köynnöksia. Keväällä istutetuille taimille jää runsaasti aikaa juurtua ennen talvea. Valitse kasvi istutuspaikan valoisuuden mukaan. Kasvupaikan maata parantamalla kaikille kasveille saadaan optimaalinen kasvualusta.

 

Katso lisää istutusvinkkejä.

Kasvata itse maukkaat yrtit 

Yrttejä voi kasvattaa kasvihuoneessa, parvekkeella, terassilla, palstalla tai vaikka kukkapenkissä kukkien lomassa. Nopeimmin kasvattamisen alkuu pääsee valmiilla taimilla, jotka istutetaan kasvupaikalleen. Biolan Yrttimaassa kasvatus on helppoa.

 

Lue lisää yrteistä ja niiden kasvattamisesta. 

 

Kompostointi kannattaa

Kompostoimalla säästää selvää rahaa. Kotitalousjätteestä noin kolmasosa on biojätettä. Kun biojäte kompostoidaan, sekajätteen määrä vähenee. Kompostoimalla biojätteestä saadaan arvokasta maanparannusainetta omassa puutarhassa käytettäväksi ja samalla säästetään jätekuljetusmaksuissa. Kompostointi on myös ekoteko. 

 

Katso vinkit kompostointiin.

 

Tutustu 2019 uutuuksiin

Uutuus

Biolan RootgrowTM -mykorritsa on mykorritsaseos puutarha- ja huonekasveille.


 

Biolan Kastelulannoite

Biolan Kasviperäinen lannoite on luonnonmukainen lannoitejauhe kesäkukille, salaateille, yrteille, taimille ja huonekasveille.


 

Uutuus

Biolan Yrtti- ja taimilannoite on valmistettu kotisirkkojen kasvatuksessa syntyvästä lannasta.


 

Uutuus

Biolan Tehokuivike on erikoiskuivike kompostoitumisen tehostamiseen.


 

Uutuus

Biolan Nurmikon Sammalveks ehkäisee sammaleen kasvun nurmikolla.


 

Tutustu 2019 uutuuksiin

Biolan - kiertotalouden edelläkävijä

Biolan on ollut kiertotalouden edelläkävijä jo ennen kuin kiertotaloustermiä on keksitty. Biolan perustettiin 45 vuotta sitten hyödyntämään broilerinkasvatuksessa syntyvää kananlantaa. Silloin syntyi markkinoiden ensimmäinen rakeistettu luomulannoite, Biolan Luonnonlannoite. Tänä päivänä Biolan on paljon muutakin kuin kanankakkaa.

 

Lue koko tarina.

 

Ekomittari pakkauksiin

Vastuullinen kuluttaminen on nouseva trendi. Ekologisuus, kiertotalous ja kestävä kehitys ohjaavat yhä useammin tuotevalintaa. Halusimme osaltamme helpottaa päätöstä ja lisäsimme multatuotteisiimme Ekomittarin. Se kertoo kuinka suuri osuus tuotteen raaka-aineista on kierrätettyä tai uusiutuvaa.

Kiertotalous ja kestävät arvot ovat ohjanneet Biolanin toimintaa aina yrityksen perustamisesta lähtien. Biolanin tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään suuria määriä kierrätysraaka-aineita korvaamaan neitseellisiä raaka-aineita. Raaka-ainekentällämme kompostoidaan ja käsitellään maatalouden ja teollisuuden sivuvirtoja orgaanisiksi lannoitteiksi ja kasvualustoiksi. 

 

Lue lisää Ekomittarista.

Puoli vuotta aikaa tehdä jätevesiremontti 

Oikealla käsittelyllä ehkäistään jätevesien päätyminen läheisiin kaivoihin, pohjaveteen tai vesistöihin. Tiedätkö, koskeeko uuden jätevesiasetuksen vaatimukset omaa kotiasi tai mökkiäsi? Siirtymäaika päättyy 31.10.2019 ja siihen mennessä kiinteistön pitää täyttää annetut vaatimukset.  

 

Lue vinkit ja tutustu ratkaisuihimme. 

 

 
 

 

Vastaa kyselyyn ja voita Pikakompostori

Kaikkien vastaajien kesken arvotaan Biolan Pikakompostori 220eco, palkinnon arvo 479 €.

Kilpailu päättyy 30.6.2019 ja arvonnan säännöt löydät täältä.