Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

 

 

Rakennetaan vihreämpää maailmaa yhdessä:

Mukana vihreitä tekoja tekemässä

Kolme erilaista vihreiden tekojen tekijää tarttui Biolanin haasteeseen. Tutustu Henrin, Sonjan sekä Kirsin ja Samin vihreisiin tekoihin ja seuraa niiden etenemistä:

Ravintola Finnjävelin Vihreä teko: kaupunkipuutarha sisäpihalle

Helsingin ydinkeskustassa ravintola Finnjävelin vastasi Vihreä teko -haasteeseen ja vihreytti sisäpihansa. Istutusastioissa kasvaa yrttejä: tilliä, timjamia, sitruunaverbenaa ja suklaaminttua. Nyt pihassa kukkivat orvokit ja niiden lisäksi syötäviä kukintoja odotetaan köynnöskrassista. Perhemansikat ja rungolliset punaherukat kypsyttävät marjasatoa loppukesästä. Kaikki taimet istutettiin luonnonmukaiseen Biolan Istutusmultaan, jossa on kasvuunlähtöä nopeuttavaa mykorritsaa. Istutusmullassa on myös biohiiltä, joka pystyy varastoimaan vettä itseensä ja luovuttamaan sitä kasville mullan kuivuessa. Se helpottaa kastelua etenkin ruukku- ja lavaviljelyssä.

Seuraamme Finnjävelin pihan kasvua kesän aikana.

Kierrätyskeskuksen Vihreä teko: kuivakäymälä asiakaskäyttöön

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen asiakkailla on mahdollisuus laittaa tuottamansa ravinteet kiertoon.

Suomenojan myymälässä otettiin asiakaskäytössä kuivakäymälä. Tavoitteena on testata kuivakäymälän soveltuvuutta asiakaskäyttöön ja hälventää samalla ennakkoluuloja kuivakäymälöitä kohtaan. Käymälälaitteena on Biolan Populett, johon on rakennettu virtsan erilliskeräys.

Kierrätyskeskuksen kehitysprojektipäällikkö Pia Engström arvioi, että siirtyminen vesivessasta ravinteita paremmin kerääviin ratkaisuihin on tulevaisuudessa väistämätöntä. Virtsassa on paljon fosforia ja typpeä. Ne ovat kaliumin ohella pääravinteita, joita tarvitaan ruoan kasvattamiseen. Virtsankeruu erottelevien kuivakäymälöiden avulla on erinomainen ratkaisu, sillä virtsassa näitä ravinteita on kasvien käyttöön ihanteellisessa suhteessa. Kuivakäymälöitä on tällä hetkellä lähinnä vapaa-ajan asunnoissa ja pientaloissa. Jatkossa ne pitäisi saada osaksi kaupunkielämän arkea.

Toimivien ratkaisujen hakeminen vaatii uudenlaista ajattelua kaavoituksessa, rakentamisessa ja kaupunkikulttuurissa laajemminkin sekä uudenlaista arjen lähestymistapaa asukkaille, yrityksille ja yhteisöille. Se voi tarkoittaa myös uudenlaista viherrakentamista ja kaupunkiviljelyn yleistymistä.