biolan_logo
Jätevesijärjestelmät

Harmaavesisuodatin 125

Harmaavesisuodatin 70

Harmaavesisuodatin light

Saunasuodatin

Suotis

Kaivopuhdistamo

Trio

Puhdistamoiden tarvikkeet

Usein kysyttyä

JälleenmyyjätYritysesittely
Yhteystiedot
Tuotehaku
Tilaa uutiskirje


 
 
Usein kysyttyä


 

Miten lämpökaapeli toimii ja voiko sen asentaa suodattimeen jälkikäteen?
Miten lämpökaapeli toimii ja voiko sen asentaa suodattimeen jälkikäteen?
Suodattimen sulana pitävä Biolan Lämmityskaapeli kytketään pistorasiaan tarvittaessa, esimerkiksi mökille saavuttaessa. Kaapelin teho säätyy itsestään suodattimen sisälämpötilan mukaan. Asennus onnistuu kuvitetun ohjeen avulla helposti myös jälkikäteen.
 
 
 
Kestääkö Harmaavesisuodatin pyykki- ja tiskikoneiden pesuaineita?
Kyllä, kun aineita annostellaan valmistajan ohjeen mukaan. Pesuaineista kannattaa suosia pohjoismaisen ympäristömerkin tai EU-kukan saaneita, joissa on tavanomaista vähemmän ympäristölle haitallisia tensidejä, fosforia ja lisäaineita.
 
 
 
Onko Biolan Kaivopuhdistamon mukana myös saostuskaivot?
Ei, puhdistamo sisältää kaivoihin asennettavan tekniikan. Betonikaivot tulee hankkia erikseen.
 
 
 
Mikä on CE-merkki?
CE-merkintä on valmistajan ilmoitus siitä, että tuote täyttää EU:n turvallisuusvaatimukset. Se ei liity jätevesiasetuksen vaatimuksiin, vaan merkinnän tarkoitus on varmistaa tuotteen vapaa liikkuvuus Euroopan talousalueella. Pienpuhdistamoiden CE-testaus sisältää vesitiiviyden, toimivuuden ja lujuuden testauksen. Testaus määritellään yleiseurooppalaisissa EN-standardeissa. Standardia ei ole luotu Kaivopuhdistamon kaltaisille saneerausjärjestelmille. Valmistajalla on oikeus käyttää merkkiä, kun tuote on testattu standardin mukaisesti – riippumatta esimerkiksi testauksessa havaitusta puhdistustehosta. Kuluttajavirasto muistuttaakin, ettei CE-merkintä ole laatumerkki. Lähteet: Suomen ympäristökeskus, Kuluttajavirasto