biolan_logo
Kuivakäymälät

Kompostikäymäläeco

Icelett

Simplett

Naturum

Easylett

Populett 200

Erotteleva Kuivikekäymälä

Kuivikekäymälä

Käymälöiden tarvikkeet


Rakennusten valmistajat

Usein kysyttyä

JälleenmyyjätYritysesittely
Yhteystiedot
Tuotehaku
Tilaa uutiskirje


 
 
Valitse oikea Biolan-kuivakäymälä
 
 
Nykyaikainen hyvin toimiva kuivakäymälä on käytössä hajuton ja viihtyisä ja mukava käyttää. Jotta kuivakäymälä olisi toimiva, on sen rakentamisessa, asentamisessa ja laitevalinnoissa kuitenkin huomioitava tietyt perusseikat.
 
 
Valitse oikea Biolan-kuivakäymälä
Käymälän ilmastointi ja tuuletuksen tarve
Käymälän nesteiden poisto ja keräys
Käymälän nesteiden käyttö ja hävitys
Käymälän huolto ja tyhjennys
Käymäläjätteen kompostointi
Kuivikkeen käyttö käymälässä
Käymälän huonetilan viihtyisyys
Elävä katto kasveilla
 
 
Ravinteet talteen kuivakäymälällä
 
Käymäläjätteet sisältävät suuren osan talousjätevesien ravinteista, joten ravinteet talteen keräävä kuivakäymälä kuormittaa ympäristöä huomattavasti vesivessaa vähemmän. Kuivakäymälä ei tuhlaa vettä eli on järkevä vaihtoehto myös paikoissa, joissa on pula käyttövedestä. Kuivakäymälän kompostoidusta käymäläjätteestä saa arvokasta maanparannusainetta pihan istutuksille.

Hyvin suunniteltu kuivakäymälä on siisti, hajuton, helppo tyhjentää ja ennen kaikkea mukava käyttää. Käymälän huolellinen valinta ja oikeat asennusratkaisut varmistavat sen moitteettoman toiminnan ja käyttömukavuuden.

Jo käymälää suunniteltaessa kannattaa miettiä mitkä käymälän käyttöominaisuudet ovat itselle tärkeimmät. Käymälää valittaessa kannattaa pohtia seuraavia seikkoja:
  • käymälän käytön helppous
  • mahdollinen sähkön tai veden tarve ja saatavuus
  • käymälän käyttäjämäärä
  • onko käymälä vain kesäkäytössä vai myös talvikäytössä
  • halutaanko käymälä asentaa ulkokäymäläksi vai sisätilojen yhteyteen
  • mitkä ovat käymälän huolto- ja tyhjennysratkaisut
  • Myös käymälän asennusseikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota jo käymälää hankittaessa, sillä eri käymälämallien asennusratkaisut, tilavaatimukset ja tyhjennysjärjestelyt vaihtelevat. Käymälän asennuksessa kannattaa noudattaa annettuja asennusohjeita.
Biolan Kuivikekäymälä
Biolan -kuivakäymälävaihtoehdot:
 
Vähäisemmässä käytössä olevalle mökille tai vanhan maapohjaisen ulkokäymälän korjaukseen soveltuu yksinkertainen Biolan Kuivikekäymälä. Ei bidé-vesiä.
 
Biolan Erotteleva Kuivikekäymälä soveltuu asennettavaksi niin ulkohuussiin kuin myös sisätilojen yhteyteen loma-asunnolla. Erottelevassa Kuivikekäymälässä on kaksi erillistä sisäastiaa, joiden avulla sen tyhjentäminen kompostiin onnistuu kätevästi. Ei bidé-vesiä.
 
Reilumman kokoinen Biolan Kompostikäymälä sopii ahkerassa käytössä olevan lomapaikan käymäläksi. Kompostikäymälän jätesäiliönä on 200 litran lämpöeristetty kompostori, jonka tehokas ilmanvaihto takaa jätteen kunnollisen kompostoitumisen jo jätesäiliössä. Käymälässä on mahdollista kompostoida pieniä määriä myös muuta biojätettä. Ei bidé-vesiä. Lämpökaapelin avulla voidaan varmistaa talvitoiminta.
 
Biolan Kuivikekäymälä
 
 
Biolan Easylett voidaan asentaa vanhaan käymälään rakennuksessa olevaa istuinkantta rikkomatta. Easylett on  hajuton, siisti ja ympäristöystävällinen kuivakäymälä. Käymälässä on katettu haihdutusallas, joka haihduttaa osan nesteistä. Tuuletusputki kulkee rakennuksen ulkopuolella, joten katon läpivientiä ei  välttämättä tarvita. Ei bidé-vesiä.
 
Biolan Populett 200
Biolan Populett -kuivakäymälät sopivat runsaaseen käyttöön, kuten taukotuville, erämökeille, maatilamatkailukohteisiin tai työmaakäyttöön. Käymälästä on kaksi kokovaihtoehtoa: 200 ja 300 litraa. Etenkin 200-litrainen pienempi Populett sopii hyvin myös tavalliseen mökkikäyttöön.
 
Sisätilojen yhteyteen soveltuu kompostoiva Biolan Naturum -käymälä, joka voidaan asentaa loma-asunnolle tai vakituisen asunnon kylpyhuoneeseen vesivessan korvaajaksi. Naturum on virtsan erotteleva käymälä, johon voidaan johtaa myös bidé-vesiä.
 

Vanhan huussin voi uudistaa

Vanhakin huussi voidaan useimmiten uudistaa käyttömukavaksi ja ympäristöystävälliseksi käymäläksi. Hyvän tiivispohjaisen kuivakäymälän asentaminen vanhaan ulkohuussiin parantaa huomattavasti käymälän käyttömukavuutta ja estää ravinnepitoisen kuormituksen maaperään.

Toiminta- ja asennusperiaatteiltaan yksinkertaiset Biolan Kuivikekäymälä ja Biolan Erotteleva Kuivikekäymälä asennetaan aina suoraan lattian päälle, eivätkä ne vaadi kovin suurta tilaa, jolloin niiden asentaminen vanhaan huussin onnistuu yleensä kohtuullisen helposti. Myös Kompostikäymälän asentaminen vanhaan huussirakennukseen on yleensä mahdollista.