biolan_logo
Puutarhaharrastajat

Puutarhatuotteet

Maanparannus
Kasvihuone
Kasvimaa
Koristekasvit
Mansikka
Omena
Pensasmustikka
Vadelma
Nurmikko
Parvekekasvit
Ruukkupuutarha

Huonekasvituotteet

HuonekasvitietoYritysesittely
Yhteystiedot
Tuotehaku
Tilaa uutiskirje


 
 
Viiniköynnös
Viiniköynnös viihtyy ravinteikkaassa ja humuspitoisessa maassa
 
Kasvualustan parantamiseen sopii luonnonmukaisesti lannoitettu ja biohiiltä sisältävä Biolan Istutusmulta. Istutusmultaan on lisätty myös mykorritsoja, jotka edistävät juurtumista.
 
Latvialaiset viiniköynnöslajikkeet Zilga ja Supaga viihtyvät happamassa maassa ja niiden kasvualustan parantamiseen käytetään Havu-ja rodomultaa.
 
Kasvualustan riittävä syvyys on 60 cm. Vaikka viiniköynnös tarvitsee kasvukaudella paljon kosteutta, se ei siedä talvimärkyyttä. Kasvupaikalle ei saa syksyllä ja talvella tippua vettä esimerkiksi räystäältä.
 
Istutuksen yhteydessä voidaan antaa varastolannoitteeksi Syksyn PK-lannoitetta. Lannoiterakeet jätetään yhtenäiseksi keoksi istutuskuopan reunaan ja ne peitetään mullalla ennen juuripaakun asettamista istutuskuoppaan. Sopiva lannoitemäärä on 2 dl/taimi. 
 

Viiniköynnöksen kasvattamista voi kokeilla myös valoisalla parvekkeella. Kasvi talvehtii sitä paremmin mitä suurempi ruukku on. Viiniköynnöksen astian on oltava halkaisijaltaan vähintään 50 cm. Astia salaojitetaan Kevytsoralla. Talveksi istutusastia kannattaa vuorata kauttaaltaan styroksilla pakkasta vastaan. Lasitetulla parvekkeella on muistettava tuulettaa kevättalvella, ettei aurinko nosta ilman lämpötilaa liiaksi. Syysleikkauksen jälkeen astiassa oleva viiniköynnös voidaan viedä talvehtimaan myös viileään kellariin.
 
 
Viiniköynnöksen kasvattamista voi kokeilla myös valoisalla parvekkeella.